• EMEKLİLERİN MAAŞ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

    TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, azaltılan emekli maaşlarına değindi.

  • Emeklilerimizin her geçen gün daha da zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Didem ENGİN, “AKP Hükümeti’nin 2008 yılında, ‘Reform yapıyoruz!’ diyerek getirdiği sosyal güvenlik düzenlemeleri sonucunda yeni emekli olacakların aylık bağlama oranları %60’lardan bugün %28’e kadar düşürüldü. Yani 2008’den itibaren emekli olanların maaşları her geçen gün daha da azaltılıyor. Bu yıl emekli olup sadece 718 lira maaş alan emeklilerimiz bile var” diye konuştu.

    “Kısacası AKP, hatalı politikaları sonucunda oluşan sosyal güvenlik açığını, emeklilerimizin maaşlarında kesintiye giderek kapatmaya çalışıyor” diyen Didem ENGİN, CHP’nin emeklilere yönelik ikramiye önerisini de hatırlattı.

    EMEKLİYE KAYNAK YOK, KENDİLERİNE VAR!

    Didem ENGİN, “Biliyorsunuz emeklilerimize bayramlarda birer maaş ek ikramiye verelim dediğimizde AKP Hükümeti “Veremeyiz, kaynak yok” demişti. Ama kendi işlerine gelen konularda milyarlarca lira kaynak buluyorlar” sözleri ile Hükümet’in tutumunu eleştirdi.

    EMEKLİNİN HAKKINI CHP SAVUNUYOR!

    Meclis’ten tüm  emeklilerimize seslenen Didem ENGİN, “Bu  seçimlerde maaşınıza göz diken AKP’ye değil, hakkınızı koruyan CHP’ye oy vereceğinize yürekten inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir