• EMEKLİYE İNTİBAK MÜJDESİ

    2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında düzeltme sağlayacak intibak yeniden gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi’nin kararı dört gözle beklenirken, uzmanlar seyyanen zammın şart olduğunu belirtti.

  • 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında düzeltme sağlayacak intibak yeniden gündeme geldi. SSK ve Bağ- Kur’lular için getirilecek intibak ile maaşlarda 355 liralara varan artışlar meydana gelecek.

    Karar bekleniyor

    Bunun için emeklilerin gözü, kulağı Anayasa Mahkemesi’nde. Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay’dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı. Avcı’nın Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun sonucu merak ediliyor. Anayasa Mahkemesi’nin 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak başvuruyu kısa sürede değerlendirmesi bekleniyor. Eğer mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, emeklilere intibak zammı yolu açılacak.

    Mevcut zam yetersiz

    6 ayda bir enflasyona bağlantılı olarak yapılan maaş zamları ile emekliler enflasyona ezdirilmiyor olsa da milyonlarcasının temel maaşları düşük olduğu için artışlar tatmin edici olamıyor. Uzmanlar, bu yüzden emeklilere seyyanen zam yapılmasının şart olduğu üzerinde duruyor. Çıkacak karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir