• EMRE SALTIK’A BÜYÜK VEFA

    Büyükçekmece Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunda Emre Saltık’ın (Sarısaltıkoğlu) yerine seçilen Meclis 1. Başkan Vekili ve Marmara Belediyeler Birliği Asil üyeliği için AK Parti Grubu nezaketen aday göstermedi. 

  • AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Recep Erol, aday belirleme sırasında söz alarak “Emre Saltık, tüm Meclis’in saygısını sevgisini kazanmış bir arkadaşımızdı. Biz ona olan saygımızdan dolayı onun yerine ayrı bir aday göstermiyoruz. Arkadaşımızın vefatıyla boşalan yerleri Meclisimizin ortak kararıyla, oy birliği ile tek adayla dolduralım” dedi.

    Altunok, birinci başkanvekili oldu

    Emre Saltık’ın vefatıyla boşalan Meclis 1. Başkan Vekilliğine oy birliği ile Meclis Üyesi Hayrettin Altunok, Marmara Belediyeler Birliği Asil üyeliğine ise Meclis Üyesi Coşkun Tanış seçildi. Saltık’ın yerine de belediye meclis üyeliğine yedek birinci sıradan Funda Maral geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, seçim sonucu yaptığı konuşmada Meclis AK Parti grubunun bu örnek kararının Emre Saltık’ın yarattığı saygının bir sonucu olduğunu söyledi.

    “Örnek bir davranış sergilediniz”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

    “AK Partili meclis üyesi arkadaşlarım bu kararla örnek bir davranış sergiledi. Bu davranış ayrıca meclisimizin ne kadar olgun ve ne kadar demokrat olduğunu da göstermektedir. AK Partili arkadaşlarımıza ve Grup Başkanvekili Recep Erol’a teşekkür ediyorum. Bu olgun ve örnek davranış için kendilerini tebrik ediyorum. Emre Saltık’a ve anısına yakışır bir davranış oldu. Bu meclis döneminde iki üyemiz Recep Alparslan ve Emre Sarısaltıkoğlu’nu kaybettik. Ben tüm belediyecilik hayatım boyunca ne böyle bir olay gördüm ne de böyle bir acı yaşadım. Mekânları cennet olsun, onları asla unutmayacağız.”

    Gözyaşlarına hakim olamadı

    Büyükçekmece Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumu Belediye Meclis üyeleri Recep Alpaslan ve Emre Saltık anısına hazırlanan videonun izlenmesi ve ardından yapılan saygı duruşu ile başladı. Videoyu izlerken ve konuşurken Başkan Dr. Akgün’ün yer yer gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Başkan Dr. Akgün, “Emre beyi ben önceleri sadece güzel türkülerinden tanırdım. Sonra birlikte çok uyumlu, çok saygılı, kardeşçe çalışma imkânımız oldu. Çok değerli bir kardeşimi, yol arkadaşımı kaybetmenin üzüntüsü kalbimde” dedi.

    01

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir