• EN BÜYÜK BAYRAM

    Cumhuriyetimizin 93. yılı Avcılar’ da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim sabahı Avcılar Firuzköy Belediye Stadında düzenlenen resmi kutlama töreni ile başlayan Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları, Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen, senaryosunu Turgut Özakman’ ın yazdığı Dersimiz Atatürk filmi gösterimi ile devam etti. Bayram kutlamaları Marmara Caddesi’nde gerçekleşen Fener Alayı ile noktalandı.

  • Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları Avcılar Firuzköy Belediye Stadında düzenlenen resmi kutlama töreni ile başladı. Öğrencilerin bando eşliğinde geçit töreni yaptığı etkinliğe, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve çok sayıda Avcılarlı vatandaş da katıldı. Cumhuriyetin aydınlık yüzlü çocuklarının oynadığı halk oyunları gösterileri ve dövüş sanatları gösterileri büyük beğeni ile izlendi.

    DERSİMİZ ATATÜRK

    Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamaları Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen, senaryosunu Turgut Özakman’ ın yazdığı Dersimiz Atatürk filminin ücretsiz gösterimiyle devam etti. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde gösterilen filme ise Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin de katıldığı gösterimde, Cumhuriyetimizin yarınlarının yılmaz birer bekçisi olacak Avcılarlı çocukların çoğunlukta olduğu gözlendi. Filmin ardından Avcılar’ ın Toprak Ana’sı lakaplı Başkan Toprak’la bol bol hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, gösterim için Başkan Toprak’a teşekkür ettiler.

    CUMHURİYET’TEN ÖDÜN VERİLEMEZ

    Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında 19.30’da Marmara Caddesi Atatürk Heykeli önünde buluşan Avcılar halkı Avcılar Belediye Meydanı’na, bando takımı ile Fener Alayı eşliğinde coşku ile yürüdü. Kutlamalara siyasi partiler, STK’lar, ve gazilerin yanı sıra, Avcılar’da yaşayan gencinden yaşlısına herkes bayrakları ile uzun kortejler oluşturarak katıldı.

    Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının devam ettiği Fener Alayı yürüyüşünde de en ön sırada yerini alan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; ”Avcılar, Cumhuriyetin 93. yılı kutlamalarını kendisine yakışır şekilde meydanlarda kutluyor. Cumhuriyeti kuran ve bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi anlayan kenttir, Avcılar. Yüzyıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapan, aklı ve yüreğiyle Çanakkale zaferini kazandıktan sonra Anadolu’ya çıkan, kurduğu meclisi ile Kurtuluş Savaşını yöneten Mustafa Kemal Atatürk’ün dahi komutasında bu topraklar, dünya tarihinin en büyük Kurtuluş Savaşını vermiştir. Bu Kurtuluş Savaşı, sonrasında bir Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimizin özelliği eşit yurttaşlık temelleri üzerinde kurulu olmasıdır. Kadınla erkeği, ağa ile marabayı, şeyh ile müridi eşit yapan Türkiye Cumhuriyeti, aynı zamanda muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir aydınlanma süreci yaşayarak, devrimlerle taçlandırılmıştır. O nedenledir ki Avcılar, Mustafa Kemal’in devrimlerini korumak için tek yürek olmuştur. Öyle olmaya da devam edecektir.  Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir ve tek bir kelimesinden ödün verilemez” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir