• EN BÜYÜK ZAFER 

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar’da kazandıkları; bir milletin kaderini değiştirmiş, kısıtlı imkânlarla yedi düvele ve emperyalizme karşı kazanılmış 30 Ağustos Zaferi; Avcılar’da coşku ile kutlandı. 

  • 30 Ağustos sabahı Atatürk Parkı’nda Kutlama Töreni ile başlayan bayram kutlamaları Avcılar Hükümet Konağı’nda çelenk koyma töreni ile devam etti. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin yer aldığı törene katılımın yoğun olduğu gözlendi. Avcılarlı hemşehrileri ile kucaklaşan Toprak Ana, Avcılar halkının; “Senin yanında, Atatürk’ün izinde her zaman yürümeye hazırız” dilekleri ile törendeki yerini aldı. Atatürk heykeli önüne çelenk takdiminden sonra bağımsızlığımız, vatanın birlik ve beraberliği için canını vermekten kaçınmayan kahraman şehitlerimiz adına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’mız ile tören sona erdi.

    MEVZU BAHİS VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

    30 Ağustos akşamı Avcılar halkı Marmara Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı önünde buluştu. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin de katıldığı Fener Alayı Atatürk Anıtı önünden başlayıp Belediye Meydanı önünde noktalandı. Fener Alayı; önde müzisyenler, CHP’li gençlerin davullarıyla, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde başladı. Ellerde meşaleler ve Türk bayrakları ile devam eden yürüyüşe,  “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı eşlik etti. Belediye önündeki platformda konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, elinde Atatürklü Türk bayrağı ile çıktığı sahnede; “  Bu meydan, bütün ihtişamıyla Avcılarımızın 7’den 70 ‘e Mustafa Kemal’in Askerleri tarafından dolduruldu. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyet’ini kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, 94 yıl önce bu topraklarda tarihin en büyük zaferi kazanılmıştır. Mazlum milletler için bu zafer, emperyalist işgallere karşı umut ışığı olmuştur. O zaferin arkası, Türkiye Cumhuriyeti gibi Laik, Demokratik, Sosyal bir hukuk devleti ile taçlandırılmıştır. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve bize emanet edilen tüm değerlerini korumak üzere buradayız” dedi.

    AVCILAR HALKI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANETLERİNİN KORUYUCUSU VE BEKÇİSİDİR

    15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine de değinen Başkan Dr. Handan Toprak Benli; “ Türk halkı darbeye karşı hep bir ağızdan, hep bir elden göğsünü siper etti. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ne demek istediğini bugün en iyi şekilde anlamış olduk. Darbeye de, teröre de geçit yok dedi halkımız. Cumhuriyet’imizin kurucu ayarlarına dönmek zorundayız. Cumhuriyet’in temellerinde en ufak taviz verildiğinde bir milletin başına neler geleceğini çok iyi görmekteyiz. Cumhuriyet’in tüm kazanımlarından ve Atatürk’ün devrimlerinden asla taviz verilmeyecektir. Laiklikten asla ödün verilemeyeceğini, cemaatlere ve başka türlü eğilimlere müsamaha gösterilmemesi gerektiğini bir kez daha öğrenmiş bulunmaktayız. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Onun için bundan sonra bölücü, parçalayıcı bir dil kullanılmaması gerekmektedir. Bundan sonra milletimizin birliği beraberliği için bir arada, omuz omuza olmalıyız. Avcılar halkı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacaktır ”dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir