• Engelleri aşıp yeteneklerini gösterdiler

    3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen "Beykoz Engelleri Aşıyor" sloganı ile gerçekleşen programda engelli gençler, engelleri aşıp hem yeteneklerini gösterdi hem de eğlendi.

  • Etkinlikte engellilerin yapmış olduğu resim ve el işleri sergilendi. Beykoz’da bulunan bir özel uygulama eğitim okulu öğrencileri dans gösterisi yaptı. Halk oyunlarının da yer aldığı etkinlikte, öğrencileriyle  zeybek oynayan öğretmen büyük ilgi gördü.

    Engelli bir genç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın konuşması esnasında seyircilerin arasından koşarak sahneye fırladı. Aydın’a sarılarak sevginin engel tanımayacağını gösteren engelli gence  Başkan’da büyük ilgi gösterdi.

    Zihinlerinin içinde engel taşıyanlar var

    Etkinlik çerçevesinde bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bir konuya dikkat çekmek istediklerini belirterek,  hiçbir engel taşımadığı halde zihninin içerisinde engel taşıyanların varlığından söz etti.

    Vilnius Açık Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası’nda çiftlerde şampiyon olan milli sporcu Ebru Bulgurcu’yu etkinlikte tanıdığını belirten Aydın, “Geçenlerde televizyonda hikayesini dinledim. Ayakları yok ama başarı çok. Hayatının bir kısmını normal geçirdi. Bir kaza sonucu ayaklarını kaybetti ama milli sporcu oldu. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Zihninde engel taşıyanların da öğrenecekleri çok şey var.” dedi.

    Aydın sözlerine şöyle devam etti:

    Etkinliğe katılan Samet kardeşim gazetelerden görmüş beni bir resim verdi. Ayrılırken annesine sordu, “Murat Aydın mutlu oldu mu?” diye.  O resmi yaparken birilerinin mutlu olması için fedakarlıkta bulundu. Amacı beni mutlu etmekti.  Zaten mutlu olmak için yaşamıyor muyuz? İnsanların birbirinin mutluluğuna katkı vermesinden daha güzel ne olabilir.

    Murat Aydın, konuşması sırasında seyircilerin arasından koşarak sahneye gelen ve kendisine sarılan engelli gence büyük ilgi gösterdi.

    Engelli öğrenciler korosu konser verdi

    Etkinlik kapsamında Sanatçı Erol Aydoğan ve engelli öğrenciler korosu bir konser de verdi.

    Program sonunda engelli bir öğrenci Başkan Aydın’a bir Türk barağı hediye etti. O dakikalarda duygusal anlar yaşandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir