• ENGELLİ BİREYLERE AKÜLÜ VE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

    Silivri Belediyesi, Hannover Türk Engelliler Derneği tarafından gönderilen bir tır dolusu medikal malzemeyi ailelere ulaştırmaya başladı. İlk etapta 18 ihtiyaç sahibi vatandaşa akülü ve tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Törende konuşma yapan Başkan Yılmaz, Silivri’ye Engelsiz Park müjdesi verdi.

  • Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Engelsiz Yaşam” girişimleri nedeniyle Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’ne (EYKOM) gönderilen bir tır dolusu medikal malzeme ailelere ulaştırılıyor. Almanya Türk Federasyonu’na bağlı Hannover Türk Engelliler Derneği aracılığı ile 11 Ekim 2019 tarihinde Silivri Belediyesi EYKOM’a gelen malzemeler, temsili törenle ailelere takdim edildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yardımlara yönelik katkıları için Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Almanya Hannover Türk Engelliler Derneği Başkanı Murat Çavuş ve EMS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Tıraş’a teşekkür plaketi verdi. Plaketleri Hannover Türk Engelliler Derneği Başkanı Murat Çavuş teslim aldı.

    ÇAVUŞ: “MALZEMELERİ SİLİVRİ HALKINA ULAŞTIRMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

    Almanya Hannover Türk Engelliler Derneği Başkanı Murat Çavuş yaptığı konuşmasında, “Bir tır dolusu medikal malzemeyi Silivri halkına, Türkiye’mize göndermekten onur duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da elimizden geldiğince Türkiye’mizin dört köşesine bu hizmeti devam ettireceğiz. Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanım Sayın Şentürk Doğruyol’un, Hannover Türk Aileler Birliği Serdar Demirbay başkanımın ve Avrupa Türklerinin size selamını getiriyor ve saygılar sunuyorum.” dedi.

    YILMAZ: “ENGELSİZ PARK HAYIRLI OLSUN”

    Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yapılacak Engelsiz Park Projesini müjdelediği konuşmasında şunları söyledi: “Bu büyük gönül coğrafyamızda, Avrupa’da, Türk Milletini çok iyi temsil eden, yüzümüzü ak eden Avrupa Türk Federasyonlarına bu ulvi, bu güzel yardımları bize ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum. Öncelikle Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol beyefendiye, yine Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin beyefendiye ve bizi onurlandıran Hannover Türk Engelliler Derneği Başkanı Murat Çavuş dostuma şükranlarımı, minnetlerimi, sizler ve Silivri adına sunuyorum. Biz göreve gelmeden önce Silivri büyük bir aile ve bu aile içinde hepimiz bir ve beraber olacağız diye söyledik. Ben her zaman hanımefendilere, şartlar ne olursa olsun sizinle olacağım dedim. Hayatın bütün yükünü omuzlamış hanımefendilere söz verdik. Biz Silivri’de bu beş yılda engelli kardeşlerimizle beraber Silivri’yi nasıl engelsiz hale getirebileceğimizi, Silivri’ye yakışan İstanbul’daki en güzel Engelli Koordinasyon Merkezini nasıl hayata geçireceğimizi hep düşündük, düşünmeye devam ediyoruz. En yakın zamanda da belediyemizin imkanları ve hayırsever vatandaşlarımızla, böyle değerli dostlarla Silivri’de bunu hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Her birimiz esasında birer engelli adayıyız. Bunu unutmadan, bu şehri engelsiz hale nasıl getireceğimizi hep beraber tartışacağız. Bu ay ki meclis toplantımızda Engelsiz Parkı 5000 m2 alan üzerine kurma kararı alacağız. Hayırsever bir vatandaşımız ile yapacağımız Engelsiz Parkı, görme engelli vatandaşlarımızın bisiklet kullanabileceği kapasitedeki bir parkı Silivri’ye hediye edeceğiz. Bunu da burada müjdelemiş olayım.”

    AİLELERE SANDALYELER TAKDİM EDİLDİ

    Düzenlenen törende Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz beraberinde MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Almanya Hannover Türk Engelliler Derneği Başkanı Murat Çavuş, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz, Ömer Tekin, Yasin Gören, Gökalp Kalaycı, Salim Çavdar, Kenan Değdaş, Mustafa Çolakoğlu ve Sefer Ölçer elektrikli ve akülü sandalyeleri özel bireylere takdim etti. Aileler Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür ederek fotoğraf çektirdi.

    DESTEKLER DEVAM EDECEK

    Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi aracılığı ile toplamda 20 adet elektrikli tekerlekli sandalye, 80 adet manuel sandalye, 50 adet yürüme yardımcısı, 30 adet tuvalet sandalye, 10 adet elektrikli hasta yatağı, 4 adet hasta kaldırma lifti, 50 adet koltuk değneği, 20 koli yatalak hasta bezi ve 12 koli yedek parçadan oluşan setler özel bireylere ulaştıracak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir