• Esencan’da sağlık çalışanları aşı olmaya başladı

    Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun ''Coronavirüs Aşısının Acil Kullanımı'' onayını vermesinin ardından sağlık çalışanları aşılanmaya başladı. Esencan Hastanesi'nde de sağlık çalışanlarına aşı olmaya başladı.

  • Aşılanmanın önemine değinen Esencan Hastanesi Genel Müdürü Öğretim Üyesi Opr. Dr. Atakan Özkan, “Bir yıl boyunca herkesi yıpratan küresel salgının etkilerini durdurmak üzere tüm Türkiye’de olduğu gibi bizlerde sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanıldı” dedi.

    “Herkesi aşı olmaya davet ediyorum”

    Atakan Özkan açıklamasının devamında: “Sizlerinde bildiği gibi hastanemiz bu süreçte çok ciddi bir mücadele verdi. Bizler bu zorlu süreçte sağlık çalışanları olarak büyük fedakarlık yapma zorunluluğundaydık. Şu andaki veriler dünyada kullanılan tüm aşıların güvenilir ve etkin olduğunu gösteriyor. Aşıdan sonra antikor düzeyinin koruyucu seviyesine ulaştığını gösteren yayınlar mevcut olup tek doz aşının bile koruyuculuk sağladığını gösteren bilgiler edindik. ama mutlaka iki doz aşı öneriliyor. Bu iki doz aşıyla büyük ihtimalle yeterli seviyede antikor olacak ve hastalığa karşı koruyacaktır. Halkımız tedbirlere devam etsin. Önümüzdeki aylarda aşılamanın hızlanmasıyla toplumun büyük kesiminde rahatlama olacak. Sağlık çalışanları, ileri yaş ve toplu merkezlerde çalışanların aşılanmasıyla salgında kırılma yaşanacağını düşünüyoruz. Risk gurubundaysanız Sağlık Bakanlığı önerileri dahilinde mutlaka aşı yaptırın. Kesinlikle vatandaşlar aşılara güvenmemezlik gibi durumlara girmesin. Kovid-19 kişilerde ciddi hasar bırakabiliyor. Bu nedenle risk almamak için herkese Kovid-19 aşısı yapmalarını öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir