• Esenyurt’ta Esen Lig geliyor

    Esenyurt’taki 81 ile ait dernek, çeşitli sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve bazı kamu kuruluşlarının kuracağı takımlardan oluşan yerel futbol ligi hayata geçiyor.

  • Spora ve sporcuya büyük destekler veren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, birlik ve kardeşliğin pekişmesi için ilçede bulunan dernek, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çeşitli kamu kuruluşlarını kapsayan Esen Lig adında bir Esenyurt ligi kurulacağını söyledi.  Başkan Alatepe, Esenyurt’ta bulunan 81 ilden vatandaşlarla el ele vereceklerini belirterek, sporun birleştirici yanıyla birlikte bir yıl boyunca olumlu şeyler paylaşılacağını söyledi. Esen Lig diğer lig takvimlerine paralel olarak yıl boyunca sürecek.

    “Esen Lig bize esenlik katsın”

    Esenyurt’un dinamik bir ilçe olduğuna dikkati çeken Başkan Ali Murat Alatepe, “Ne kadar canlı ve hareketli bir ilçe olduğumuz görülüyor. Genç nüfusu fazla bir ilçeyiz. Farklı branşlarda 100 bin kayıtlı sporcuyu destekliyoruz. Bunun yanında amatör takımlara da çeşitli desteklerimiz var.  Bu anlamda Esenyurt’taki bütün dernek, sivil toplum kuruşları, muhtarları ve kamu kurumlarını kapsayan bir yıl boyunca sürecek olan bir ligimiz olsun istiyorum. İsmi de Esen Lig olsun bize esenlik katsın” dedi.

    Sporun sevgi, kardeşliği içinde barındırdığına dikkati çeken Alatepe, “Bu lig sayesinde Esenyurt’ta bulunan 81 ilden vatandaşlarımızla el ele vereceğiz. Sporun birleştirici yanıyla birlikte bir yıl boyunca bir şeyler paylaşacağız. Maçları yaz başında liglerle paralel bitecek şekilde bir Esenyurt ligi olacak. Muhtarlarımızda beraber bir takım kuracaktır ben de onların kalecisi olurum” diye konuştu.

    Bunun dışında Esenyurt tüm amatör kulüplerin emrinde olduklarını söyleyen Ali Murat Alatepe, “Esenyurt’ta  bulunan amatör kulüplerin yararlanacağı 900 bin TL tutarında nakdi yardım yapacağız. Bu yardım, kulüplerin malzeme, ulaşım, yiyecek, içecek kısımları haricinde yapılacak. Kulüplerin ayakta kalabilmeleri açısından bir sonra ki mecliste bunu çıkaracağız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir