• ESENYURT’TA ‘YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI’ UYGULAMASI

    İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildi ve ülke genelinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla kampanyalar yapıldı. Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürü ve Trafik ekiplerince Esenkent Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde başlatıldı.

  • İçişleri Bakanlığınca 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildi ve ülke genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla kampanyalar yapıldı. Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürü ve Trafik ekiplerince Esenkent Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde başlatıldı.

    Kaymakam Dr. Vural Karagül, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74.maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.” maddesinin geniş kitlelere duyurulması, konuya ilişkin farkındalığın artırılması ve tüm sürücülere bu davranışın kazandırılmasının önemini vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir