• ETNOSPOR’A OKÇULAR DAMGA VURDU

    Küçükçekmeceli Okçular, Etnospor Kültür Festivali’nin son gününde düzenlenen müsabakalarda büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu. 

  • Bezirganbahçe Meydanı’nda Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin son gününde yapılan müsabakalarda Küçükçekmece Belediyesi Spor Okulları öğrencilerinden oluşan Küçükçekmece Geleneksel Okçuluk takımı birinciliğe imza atarken, Talimhane Ekibi de üçüncü oldu.

    Bezirganbahçe Meydan’da düzenlenen ve üç günde 100 binden fazla vatandaşın ilgi gösterdiği festivalin kapanış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ak Partili Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Nureddin Nebati, Halis Dalkılıç, Okçular Vakfı Kurucu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Doğan ile on binlerce vatandaş katıldı.

    BİLAL ERDOĞAN’A ÖDÜLÜNÜ 11 YAŞINDAKİ ALPEREN VERDİ

    Festivalde müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalarını, protokol üyeleri verdi. Menzil sahasında düzenlenen, protokol menzil müsabakalarında 280 metreye ok atarak birinci olan Bilal Erdoğan’a ödülünü organizasyonun en genç sporcularından 11 yaşındaki Alperen Sivrikaya takdim etti. Başkan Karadeniz ise Bilal Erdoğan’a teşekkür ederek plaket hediye etti. Ayrıca Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği üyeleri de Başkan Karadeniz’e yöresel kıyafetlerini hediye etti.

    Festival için Bezirganbahçe’de dev bir kompleks içerisinde kurulan kültür ve oyun parkurlarının yanında 35 kıl çadırdan oluşan bir oba ve bir çarşı meydana getirildi. Orta Asya ve Anadolu’nun namlı şefleri tarafından hazırlanan anaevi yiyecek ve içeceklerin sunulduğu bu mekânlarda pek çok etkinlik de düzenlendi. 11 spor dalında yurt içi ve yurt dışından, toplam 20 takımın yer aldığı; atlı okçuluk, yağlı güreş, cirit, kökbörü, mangala gibi birçok geleneksel oyunun birbirinden başarılı ve yetenekli sporcularının boy gösterdiği festival boyunca katılımcılar heyecanlı anlara şahit oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir