• Eyüpsultan yaz okulları büyük ilgi görüyor

    Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, gençler ve çocuklar için Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy Spor Kompleksi’nde düzenlenen Yaz Spor Okulu’nu ziyaret etti.

  • Başkan Deniz Köken burada önce, Eyüpsultan Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kurslarının verildiği alanı gezdi. Kursa katılan öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Deniz Köken, kursa katılan öğrencilerin eğitimi için hazırlanan parkuru geçti.

    Sonrasında ise tek tek eğitim verilen istasyonları gezen Başkan Deniz Köken öğrencilerle tenis oynadı, bisiklete bindi, ok attı. İstasyonlarda eğitmenlerle konuşan Başkan Deniz Köken eğitimlerle ilgili bilgi aldı, öğrencilerle yaptığı sohbetlerde ise eğitimlerle ilgili düşüncelerini aldı.

    Başkan Deniz Köken Yaz Spor Okulu ile ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte yaz okulundaki spor branşlarının daha da arttırılacağını ifade ederek: “Bugün yaz spor okulunu ziyaret ettim. Bu sene sıkı tuttuğumuz için daha az branşta 1000 civarında bir katılım oldu, geçen sene 8 bin 500 civarında bir katılım olmuştu. Bu yıl pandemiden dolayı hem mesafeyi korumak hem de temassız sporlar olan okçuluk, tenis, kaykay gibi sporları öne çıkarmak istedik, eğitimler bunlarla beraber devam ediyor. Gençlerin katılımı güzel, aileleri de başlarında bekliyor. Bunun sayısını inşallah gelecek sene pandemi de bitince daha da farklı ortamlarda hem salonlarımızda hem de yüzme havuzlarımızda gençlerimiz ile buluşturacağız.’’ dedi.

    SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SPOR

    Sadece spor odaklı olmayıp çocukların fiziksel gelişimlerinin yanısıra sosyal ve kültürel açıdan da daha donanımlı hale gelmelerini sağlayan Yaz Spor Okulları’nda Eyüpsultanlı çocuklar yazın keyfini doyasıya çıkarıyorlar.

    MASKE, TEMİZLİK VE MESAFE KURALLARINA ÖNEM VERİLİYOR

    Pandemi nedeniyle bu sene kontenjanın kısıtlı tutulduğu Yaz Spor Okulları’nda eğitimler sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde veriliyor. Eğitmenlerin maske taktığı, tesisin birçok noktasına el dezenfektanların konulduğu Yaz Spor Okulları’nın açık ve kapalı mekanlarında ise rutin bir şekilde dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.

    EĞİTİMLER 13 FARKLI SPOR BRANŞINDA VERİLİYOR

    Alibeyköy Spor Kompleksi’nde düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda 9 – 15 yaş arasındaki çocuklara badminton, futbol, basketbol, voleybol, tenis, karate, bisiklet, mini golf, okçuluk, satranç, atletizm, oryantiring, kaykay eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor. Kız öğrencilerin 10.00 – 14.00, erkek öğrencilerin ise 14.00 – 18.00 saatleri arasında seçtikleri bir branşta eğitim aldıkları Yaz Spor Okulları’nda eğitimler, 24 Temmuz tarihine kadar devam edecek

    EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLİYOR

    Eyüpsultanlı gençler ve çocuklar, belediyenin bu hizmeti sayesinde, yaz boyunca ücretsiz olarak çeşitli sportif faaliyetlerinde bulunuyorlar. Bir yandan spor yaparken, diğer yandan da sosyal çevrelerini genişleterek öz güvenlerini arttırıyorlar. Tüm yıl boyunca verilen sportif eğitimlerde gençlere ve çocuklara spor bilincinin, spor ahlakının, spor kültürünün, dostluğun ve saygının aşılanması amaçlanıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir