• EZBER YARIŞMASI

    Beylikdüzü Gençlik Eğitim Merkezi (BEYGEM) Dünya Pi Günü kapsamında Beylicium AVM’de etkinlikler ve Pi Sayısı Ezber Yarışması gerçekleştirdi. Ortaokul öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yapılan Pi Sayısı Ezber yarışması şampiyonları ödüllerini aldı. 

  • Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Beylikdüzü Gençlik Eğitim Merkezi(BEYGEM) ortaokul öğrencilerine her yıl 14 Mart’ta kutlanan Dünya Pi Sayısı Günü’nde ödüller dağıttı. Matematik dersinin önemli kavramlarından biri olan Pi sayısının öğrencilere keşfettirerek farklı kullanım alanlarının öğretildiği etkinlikte, Pi Sayısı oluşturma ve bilgilendirme, çember çevresi hesaplama ve pi sayısı ezberleme yarışması yapıldı.

    Dereceye Girenler Ödüllendirildi

    BEYGEM ortaokul öğrencileri, ilk olarak Beylicium AVM Zemin katta bir araya gelerek Pi sayısını oluşturdular. Ardından Beylicium AVM 3. Katta yer alan Erol Günaydın Sahnesi’nde Dünya Pi Günü’ne özel BEYGEM öğrencilerine yönelik ödüllü Pi Ezberleme Yarışması yapıldı.Yarışmada 119 rakamı doğru okuyarak birinci olan Tuana Altun’a bisiklet, 97 rakamı doğru okuyarak ikinci olan Hakan Emre Çoban ve 79 rakamı doğru okuyarak üçüncü olan Ayşegül Dede’ye tablet hediye edildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğin ardından Pi Günü için özel yaptırılan pasta kesildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir