• FATİH TEZCAN 15 TEMMUZ’U ANLATTI

    Esenyurt Kültür Merkezinde ESVA ( Esenyurt Vakfı) tarafından gerçekleştirilen “15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu seminer programına konuk olan gazeteci yazar Fatih Tezcan öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini ve şu anki dünya siyasetinin durumunu anlattı.

  • Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa ESVA (Esenyurt Vakfı) Başkanı Saim Bahadır ve yönetimi ile Esenyurt ’ta bulunan çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

    Programın Açılış konuşmasını yapan ESVA Başkanı Saim Bahadır; “Siz değerli öğrencilerde yarın bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Sizler bu ülkede Fatih’in ruhunu yaşayan ve yaşatan, 15 Temmuz Ruhunu yaşayan ve yaşatan evlatlar yetiştireceksiniz” dedi.

    Bu şehirlerde ne var? Tanklar neden buradaydı?

    Programda Gazeteci-Yazar Fatih Tezcan şöyle dedi; “ Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun sinevizyonda söylediği, benimde buraya gelirken aklımda olan bir konuya değinmek istiyorum. Tanklar niye buradaydı? Ne var İstanbul’da? Bu şehirlerde ne var? Bu tanklar neden buradaydı? Arkadaşlar Lozan bir yabancılaştırma operasyonudur. Bu tanklar buradaydı evet çünkü 1929 Vedat Nedim Tor kadro hareketinin başkanıydı ve verdiği talimat neydi? Bu tarihlerde Türkiye’den bahsedeceğim Allah, Muhammed ve Kur’an bu üç kelimenin telaffuzu yasaklanmıştı. Sebebi ise Türk gencini kötü etkiliyor diyeymiş” dedi.

    Sözlerine devam eden Tezcan; “Darbeye Tiyatro derken şunu söyleyemiyorlar, “ Tüh keşke başarsalardı. 2 gün daha darbeye söverdik ama 3’ncü günde Tayyip’ten kurtulmuş olurduk, biz yine ihalelerimize yürürdük” diyemiyorlar. Hem bu nasıl bir tiyatrodur ki ilk önce Tiyatro diyenler ATM’lere ve marketlere ilk akın edenlerdir” dedi.

    Fatih Tezcan konuşması ardından Esenyurtlu gençlerin sorularını yanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir