• FETHİ SEKİN ÖĞRETMENEVİ AÇILDI

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve şehidin babası Mehmet Zeki Sekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, İstanbul’daki en modern öğretmenevlerinden biri olarak hizmet verecek olan Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’nin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin babası Mehmet Zeki Sekin’in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

     “BAŞKAN TEMEL KARADENİZ’E TEŞEKKÜR EDERİM”

     Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi’ni hizmete sunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “ Öğretmenevimiz, eğitim camiasına, Küçükçekmece’ye, İstanbulumuza hayırlı uğurlu olsun. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Babasının ellerinden öpüyorum. Şehit Fethi Sekin Öğretmenevimizin içerisinde aynı zamanda akşam sanat okulu da yer almaktadır. Burası, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza konaklama ve eğitim konularında destek olacaktır. Amaç, eğitim ailemizin daha iyi koşullarda eğitim vermesini sağlamaktır. Daha yapacak çok şeyimiz var. Allahın izniyle onları da yerine getireceğiz” diye konuştu.

     BAKAN İSMET YILMAZ’DAN İDDİALARA YANIT

     Eğitimle ilgili eleştirilere de yanıt veren İsmet Yılmaz, açılışta önemli açıklamalar yaptı:

    “Biz eğitimde geçmişten daha iyiyiz. Öğretmen mali açıdan zayıf bırakıldı, diyorlar. Bu doğru bir ifade değildir. Dünyadaki hiçbir ülke, Türkiye kadar öğretmen ücretini dolar bazında üç kat artırmadı. Ülkemiz büyüdükçe, refah arttıkça öğretmenlerimizin mali durumunu daha da iyileştireceğiz. Binlerce öğretmenimizin tayini çıkıyor, eşi bir tarafta kendi bir tarafta diyorlar. Bu iddia da doğru değildir. 2017 Ağustos döneminde eş özlüğü nedeniyle başvuran 24 bin 763 kişinin tamamının ataması yapılarak, aile bütünlüğü sağlandı. Geçen yıl da atamaların hepsi yapıldı. Bu zamana kadar hiçbir dönemde bu kadar aile bütünlüğü sağlanmadı. Bir başka gerçek olmayan ifade 40 bin öğretmen istifasını istedi! Bu yıl istifa eden öğretmen sayısı 207. Ya insaf derler! Hani atıyorsunuz da 200 nere 40 bin nere! AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu güne kadar istifa edenlerin sayısı 10 binin altında. Söylemeye devam ediyorlar”

     “YENİ MÜFREDATTA ATATÜRK TÜM KAZANIMLARIYLA VARDIR”

     Müfredattan Atatürk çıkarılmasına ilişkin iddialara da cevap veren Bakan Yılmaz, “ Biz yalan diyoruz. Ama bugün yine bakanlığın önünde bir sendika gidip ‘müfredattan Atatürk çıkarıldı’ diye bir basın açıklaması yapıyor. Yine kimileri İstanbul’un bir meydanında bunu halkın gündeme getirerek, toplantı yapmak istiyorlar. Bu da kesinlikle yanlıştır. Yeni müfredatta Atatürk tüm kazanımlarıyla vardır. Tüm kazanımlarıyla Atatürk, hem ortaokul sonunda, hem lise sonda var. Atatürk ile ilgili bütün kazanımlar, evlatlarımıza öğretiliyor. Ama bunların yanında ayrıca beden eğitimi ve spor dersinde, fen lisesi fizikte, fen lisesi kimyada, fen lisesi matematikte, görsel sanatlarda, müzikte, Türk kültür ve medeniyet tarihinde Atatürkçülük var. Bunların programı internet sitesinde de var. Herkes girip bakabilir. Bu programlarda Atatürk nasıl yer aldı diye… Müfredatta, Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, 15 Temmuz’da, Sarıkamış’ta var. Bir köşe yazarı ‘Vardar Ovası türküsünü Atatürk çok severdi, Müfredattan çıkardılar’ diyor. İnsaf ya! Yanlış ya… Aç, bak müfredatta var mı? Bunu kar sayıyorlar. Bu toplumu kutuplaştırmak istiyorlar. Türkiye’nin önü tıkansın, Türkiye 21. yy’da çağı yakalayamasın diye bunu yapıyorlar. Sis perdesi oluşturmak istiyorlar ve Türkiye’nin değerlerini çatıştırmak istiyorlar. Türkiye’nin değerlerinin birisini diğerinin önüne koymak istiyorlar. Değerlerimizi ne çatıştırırız, ne de birini diğeriyle yarıştırırız” diye konuştu.

    “ESERİN İSMİ DE KENDİSİ KADAR GÜZEL”

     İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “ Eserin kendisi güzel. İsmi de en az eser kadar güzel. Bütün şehitlerimize ve Fethi Sekin şehidimize rahmet diliyorum. Küçükçekmece bizim en kalabalık ilçelerimizden biridir. Her geçen gün öğrenci sayısı nüfusa paralel artmaktadır. Özel okullarımızla birlikte 250 okulumuz var. Sayın bakanımızın da desteğiyle hem arsa üretimi hem okul inşaatında önemli mesafeler kaydediyoruz. İnşallah, burada 16 okul daha yaptığımız takdirde, Küçükçekmece’de çiftli eğitim gören okulumuz kalmayacak. Bunu en kısa zamanda başaracağız. Öğretmenlerimizin de birtakım ihtiyaçları vardı. Belediye başkanımız bu ihtiyacı yaklaşık 6 milyon civarındaki bir harcamayla, 86 yataklı tesisle bir nebze olsun karşılamış oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

      “BU ÖĞRETMENEVİ EĞİTİM CAMİAMIZ İÇİN BOYNUMUZUN BORCUYDU”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise ilçede 8500 öğretmenin görev yaptığını ifade ederek, “ Küçükçekmece’ye dair büyük umutlarım var. Küçükçekmecemizde 8 bin 500 öğretmenimiz var. Bu sayı yalnızca öğretmenlerimize ait. Küçükçekmeceliler olarak, sahip olduğumuz en kıymetli varlıklarımız öğretmenlerimiz. Bu eğitim ordusuna sahip olurken onlara yakışacak bir öğretmenevi yapmak boynumuzun borcuydu. Hepimizin eğitim camiası için yapacak çok fazla şeyimiz var. Eğitim sadece öğrenci olmadığında ara verilecek bir şeydir. Okul, tahta, sıra olmasa bile eğitim her alanda öğrenci olduğu müddetçe yerine getirilebilecek bir sorumluluktur. Küçükçekmece Öğretmenevimize ‘Fethi Sekin’ ismini verdik, bu bir tesadüf değil. Başta kıymetli babaları, değerli şehidimizin babası da eğitim camiası neferi. Öğretmenevimize onun ismini verirken, eğitim camiamızdan bize yeni Fethi Sekinler yetiştirmelerini arzu ediyoruz. Yeni eğitim öğretim arifesinde böyle bir eseri Küçükçekmece’ye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” diye konuştu.

    “OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

    Açılışta duygusal anlar yaşayan şehidin babası Mehmet Zeki Sekin ise öğretmenevine oğlunun isminin verilmesinin kendisinin gururlandırdığını ifade ederek, “Öğretmenevine şehit oğlumun isminin verilmesini beni gururlandırdı. Düşünen herkesten Allah razı olsun. Yaptığı fedakarlıkla Türkiye’nin kahramanı olan oğlum, bir yıl boyunca vekil öğretmenlik yapmıştır. Adının bir öğretmenevine verilmesi benim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ben inanıyorum ki, bizleri izliyordur. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek öğretmenevinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Program sonunda şehit babası Mehmet Zeki Sekin’e protokol üyeleri tarafından hediye edilen Fethi Sekin’in yağlı boya resmi ise katılımcıları duygulandırdı.

    DCIM100MEDIADJI_0022.JPG
    DCIM100MEDIADJI_0022.JPG

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir