• Fitch Ratings, 14 Türk Bankasının Kredi Notunu Değiştirdi.

  • Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings aldığı kararla 14 Türk bankasının görünümü negatif olarak belirledi. 14 banka, yabancıların sahip olduğu 12 özel bankanın yanı sıra 2’de kamu bankası bulunmakta.

     

    Fitch Ratings’in bu kararı 12 Temmuz’da Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesinin ardından gelmesi dikkatleri çekti. Hükümetin müdahale riski arttığını belirterek “BB-” olan kredi notları 1 alt kademe olan “B+”ya düşürüldü. Yabancıların sahip olduğu özel bankaların kredi notlarının düşürülmesi ile ilgili yapılan yazan bilgilendirme aynen şöyle;

    Türkiye dış finansmanında kayda değer bir bozulma görüldüğünde mevcut hükümetin bankacılık sektörüne müdahale riski artmıştır.”

    Bunun yanı sıra kredi notu düşürülen iki kamu bankası için yapılan bilgilendirme ise;

    Fitch’in Türk yetkililerin, ülkenin dış finansmanındaki zorlanma için artan potansiyel düşünüldüğünde, döviz zamanında ve yeterli destek sağlama yönündeki risklerin artmış olması”

    Kredi Notu Düşürülen Bankaların Tam Listesi

    Türkiye Garanti Bankası A.Ş

    Yapı ve Kredi Bankası AŞ

    Türkiye Ekonomi Bankası

    QNB Finansbank AŞ

    ING Bank AŞ

    Kuveyt Türk Katılım Bankası

    Alternatifbank AŞ

    Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ

    Burgan Bank AŞ

    ICBC Turkey Bank AŞ

    Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası

    Denizbank AŞ

    Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank)

    Türkiye Kalkınma Bankası AŞ

     

    Fitch Rating kredi kuruluşu ülkelerin ekonomik ve siyasi durumlarına bağlı olarak belli bir periyoda bağlı kalmaksızın kredi derecelerini değiştirebilme hakkına sahiptir. Bugün bankalar için verilen karar risk ihtimallerinin ortadan kalkması ile pozitife dönebilir. Fakat, Fitch Rating sadece izlemede olduğunu belirtti yeni bir derecelendirmenin ne zaman olabileceğine dair bir bilgi verilmedi.Fitch Ratings, 14 Türk Bankasının Kredi Notunu Değiştirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir