• GELSENKİRCHEN KARDEŞTENDE ÖTE

    Büyükçekmece ve Gelsenkirchen arasında 15 yıldır başarıyla sürdürülen kardeş şehir ilişkileri yapılan yeni işbirliği anlaşmaları ve ortak projelerle çok daha sağlam temeller üzerine oturtuldu.

  • Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Büyükçekmece heyeti, Gelsenkirchen’deki resmi temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. 

     

    Büyükçekmece üst düzeyde ağırlandı

    Gelsenkirchen Belediye ve Büyükçekmece – Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği’nin davetlisi olarak Almanya’ya giden Büyükçekmece heyeti, büyük ilgi gördüğü ziyarette en üst düzeyde ağırlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki heyette belediye meclis üyeleri, başkan danışmanları, belediye daire müdürleri ve mahalle muhtarları yer aldı. Büyükçekmece heyetinin 4 gün süren ziyareti sırasında çok sayıda resmi görüşme gerçekleşti. 

    Akgün, Wittke ve Baranowski ile biraraya geldi 

    Büyükçekmece heyetini belediye binasında ağırlayan Gelsnkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski, Büyükçekmece ve Gelsenkirchen belediyeleri arasında 15 yıl önce imzalanan kardeş şehir anlaşmasının başarılı ve verimli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

    Alman CDU Partisi Milletvekili Oliver Wittke, partisinin her yıl gerçekleşen geleneksel “Vatandaşlık Ödülü” resepsiyonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyeti ağırladı.

    Kardeş okul projesinin temelleri atıldı

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gelsenkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski ve Büyükçekmece – Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği Başkanı Rüdiger von Schönfeldt’e Büyükçekmece heyetine gösterdikleri sıcak ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek, kardeş şehir ilişkilerinin okullar, sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri kardeşliğiyle perçinlenmesi gerektiğini belirtti.

    Bu kapsamda Gelsenkirchen’de sürdürülen temaslar sonrasında kentin önemli okullarından bir tanesi olan Gesamtschule Berger Feld ile Büyükçekmece Ekinoba Mahallesi’nde yeni kurulan Batı Kent Koleji arasında kardeş okul protokolünün imzalanması kararı alındı. 

    Schalke 04 – Büyükçekmece Belediye Spor kardeşliği

    Başkan Akgün, Gelsenkirchen’deki temaslarını Almanya’nın dünyaca ünlü Schalke 04 Kulübü’nde de sürdürdü. Schalke 04 tesislerindeki toplantıya Başkan Akgün’ün yanısıra kulübün efsanevi Başkanı Gerhard Rehberg, Schalke 04 Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Jobst, Büyükçekmece Belediye Spor Başkanı Adem Çukur ve Büyükçekmece Belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantı sonunda, Büyükçekmece Belediye Spor’un altyapısını güçlendirmek adına Schalke 04 Kulübü alt yapı oyuncuları ve antrenörlerinin katılımıyla her yıl Büyükçekmece’de bir kamp çalışması yapılacak.

     

    “Çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdik”

    Gelsenkirchen dönüşünde bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 4 günlük Almanya ziyaretinin Büyükçekmece ve Gelsenkirchen kentleri adına çok verimli sonuçlar doğurduğunun altını çizerek; “15 yıl önce Büyükçekmece Belediyesi ve Gelsenkirchen Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması bugüne kadar kararlılık içerisinde ve başarıyla sürdürüldü. Bundan sonraki süreçte de kardeş okullar, kardeş STK’lar, kardeş spor kulüpleri düzeyindeki yeni projelerle ilişkilerimizi çok daha sağlam temeller üzerine oturtacağız. Özellikle her iki ülkenin gençleri arasında kurulacak kardeşlik köprüleri kültürlerin kaynaşmasına, dünya kardeşliği ve barışına katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir