• Gönül Yazar ve Mustafa Sağyaşar nefesleri kesti!

    Türk Sanat Müziğinin duayen isimleri Mustafa Sağyaşar, Gönül Yazar ve bestekar Bilge Özgen Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlediği geleneksel “Ustalara Saygı Gecesi”nde aynı sahnede buluştu.

  • Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ustalara Saygı Gecesi”nde yönetmenliğini Cengizhan Sönmez’in yaptığı koro Türk Sanat Müziğinin 3 çınarı Özgen, Yazar ve Sağyaşar’ın unutulmaz eserlerini seslendirdi.

    Gecede Bilge Özgen kendi bestesi olan ‘Oy Maralım Dicle Çağlar Ben Ağlarım’, Gönül Yazar, ‘Yürü Dilber Yürü’ ve Mustafa Sağyaşar ise ‘Sabret Gönül’ adlı eserini kendisi seslendirdi. Gecenin finalinde ise dev bir pasta kesildi.

    “Büyükçekmece’de devam eden bir vefa gecesidir”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu ülkenin kültür ve sanat hayatına ömürlerini adamış sanatçılarımızı halkımızla birlikte ağırladık. Allah ömürlerini uzun etsin. Onların şarkılarını dinledik, onların seslerinden de birer şarkı dinledik. Bu, Büyükçekmece kültür ve sanat hayatında hiç değişmeden devam eden bir vefa gecesidir. Biz onların şarkı ve türküleriyle büyüdük. Kültür ve sanat hayatını toplum içerisinde ne kadar birleştirici bir değer kattığını herkes bilir. Bu büyük sanatçılarımızı halkın vefa duygusu olarak andık” ifadesini kullandı.

    “Büyükçekmece’ye hayatımda hiç gelmemiştim”

    Büyükçekmece’ye taşınmak istediğini söyleyen Gönül Yazar “Büyükçekmece’ye hayatımda hiç gelmemiştim. Çok beğendim belki ileride bir ev alırım buradan neden olmasın? Belediye Başkanımız Hasan Bey Fransa’daydı geldi buraya aramıza katıldı kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek Büyükçekmecelilere mini bir konser verdi.

    “Büyükçekmece halkını şanslı görüyorum”

    Türk sanat müziği insanın hayatında panzehirdir diyen Mustafa Sağyaşar, “Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu, sanata önem vermek demektir. Başkanımız 94 yılından bu yana Büyükçekmece’ye hizmet veriyor. Ben Büyükçekmece halkını şanslı görüyorum” dedi.

    “Bu hediyeyi verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum”

    Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Bilge Özgen, “Bu gece muhteşem bir gece. Başkanımızla, halkımızla bundan daha güzel bir hediye sanatçılara olamazdı. Bu hediyeyi verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir