• GÜLKANAT KÜÇÜKÇEKMECE’YE ÇAĞ ATLATACAK

    Küçükçekmece’de daha önce belediye başkanlığı yapan ve aynı zamanda meclis üyesi olan Ali Rıza Gülkanat CHP Küçükçekmece’den belediye başkan aday adayı oldu. Küçükçekmece’de kentsel dönüşüm ile birlikte yeni bir vizyona kavuşturacağını belirten Gülkanat, kredimiz hazır. Yerinde dönüşüm yaparak Küçükçekmece’ye çağ atlatacağız’ dedi.

  • Küçükçekmece’de gazetecilerle sabah kahvaltısında buluşan CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Gülkanat Küçükçekmece’ye yapacağı yatırımları anlattı. En önemli unsurun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Ali Rıza Gülkanat, ‘Yerel yönetim konusunda özellikle imar planlama konusunda dışarıdaki arkadaşlar bana uzman diyor. Yaptığımız uygulamalar ortada. İstanbul’un en sorunlu ilçelerinden bir tanesi Sultanbeyli ilçesi. Oranın tapu sorunu vardı. Hükümet çözemedi, iki Bakanlık çözemedi. Ben müteahhit olmadığım halde oraya girdim ve on bir yıl gibi bir süre içerisinde problemleri bitirdim. Küçükçekmece’de en büyük hedefim kentsel dönüşüm. Bu dönüşüm ile Küçükçekmece’de çağ atlatacağız’ dedi.

    10 MİLYAR DOLARLIK KREDİ HAZIR

    İlk hedefinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Ali Rıza Gülkanat, Küçükçekmece’de ilk hedefim kentsel dönüşüm. Bu dönüşümde 10 Milyar Dolarlık bir yatırım gerektiriyor. Ben 10 milyar doları buldum. Aday olduğum andan itibaren 10 Milyar dolarlık faizsiz krediyi Çin’den alacağım. Küçükçekmece’yi Ataköy’ün üzerine taşıyacağım. Plan ve projeler hazır’ şeklinde konuştu.

    KÜÇÜKÇEKMECE’DE YANLIŞ SİSTEM UYGULANIYOR

    Küçükçekmece Belediye Başkanlarının uyguladığı sistemin yanlış olduğunu ifade eden Gülkanat, ‘Burada belediye başkanlarının uyguladığı sistem ranta ve paraya yönelik bir sistemdir. Ranta yönelik belediye başkanlığına soyunan kim varsa namussuzdur, şerefsizdir, haysiyetsizdir. Ben Küçükçekmece Belediye Başkanlığı olarak görev yaptım. Varsa bir yanlışım bunun hesabını vermeye hazırım’ diye konuştu.

    YEŞİL ALAN 40 M2’YE ÇIKACAK

    En önemli projesi kentsel dönüşüm olduğunu belirten Gülkanat, kentsel dönüşüm sayesinde Küçükçekmece’yi yeniden yapacağız. Benim düşündüğüm Kentsel Dönüşümü uyguladığımız zaman nüfus 1 buçuk milyona çıkabilir ama şuanda kişi başına düşen yeşil alanla, dönüşümden sonra düşecek yeşil alan farkını sağlamak lazım. Şuanda 7-8 m2 olan kişi başına düşen yeşil alanı 35-40 m2’ye çıkaracağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yolları, sokakları kaldıracağız. Projemize dahil edeceğiz’ dedi.

    FAİZSİZ KREDİYE ÇİN’DEN ALINACAK

    Avrupa’da kredi oranlarının yüzde 4’den fazla olduğunu söyleyen CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Gülkanat Çin’deki firma sıfır faiz ile kredi alacağız. Bu firmalar kentsel dönüşümü yapacak. 4’kat mevcut ise 4 kat verilecek. Hiç kimse mağdur olmayacak. 10 Milyar dolarlık kredinin tamamını kentsel dönüşüm için harcayacağız. Bu dönüşüm tamamlandığında 300 bin liralık dairesin değeri ortalama 900 bin liraya ulaşacak’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir