• HANAKLILAR’DAN BASIN AÇIKLAMASI

    Ardahan Hanak Belediyesinin, Esenyurt Belediye başkanımızın yapmış  olduğu güzel ilçemiz Hanak’taki parkın tabelasının kaldırılması ile ilgili basın açıklaması;  

  • Cumhuriyet ve Atatürk’e yönelik gösterilen hassasiyeti bizlerde paylaşıyoruz lakin biz bir adım daha ileriye giderek 1938 de Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra ona karşı yapılan unutturma ve yok gösterme haraketlerine de tepki gösteriyoruz ve diyoruz ki! 1938’den sonra kim Atatürk’ün resimlerini devlet dairelerinden kaldırmışsa,  kim paraların üzerinden Atatürk’ün resimlerini kaldırmışsa, bilinmelidir ki asıl darbeciler onlardır.

    Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun konuşmasında Osmanlı devletine, padişahlarına darbe yapanlarla, Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk’e darbe yapanlar aynı kişiler ve aynı zihniyet olduğunu ifade etmiştir. Bizlerde Başkanımızın bu ifadelerine aynen katılıyor ve paylaşıyoruz. Darbeye ve darbecilerin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade ediyoruz.

    Ama maalesef ki Hanak Belediye Başkanı yaklaşan 16 Nisan Referandum öncesi başkanımızın bu konuşmasında cımbızlama yaparak algılarımızla oynamaya kalkmış, hiç ilgisi olmayan karalama ve linç kampanyasını başlatmışlardır. Güneş balçıkla sıvanmaz ve Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun bu ülkenin yetiştirdiği vatanına milletine bayrağına bağlı gerçek bir vatanseverdir. Bu yalanlarla hilelerle asla karalanamaz. Başkanımızın sonuna kadar yanındayız.

    Üzülerek ifade etmeliyiz ki dün Hanak Belediye Başkanı kendisine bir rol kapma ve yanında bulunanlara şirinlik yapacağım havasıyla tam bir siyasi şov yapmıştır. İlçemize pek çok yatırımlar kazandıran Belediye Başkanımızın adının verildiği reklam tabelaları kaldırılmıştır.

    Şimdi buradan sesleniyorum; ey başkan bu işin aslını öğrenmeden araştırmadan, bizim memleketimizde bir söz vardır: “Taş üstüne kim taş koymuşsa başımızın tacıdır” sözüyle hareket etmekti. Tabelayı sökmekle insanların kalbindeki o sevgiyi, o saygıyı da sökemezsiniz, gönül isterdi ki sosyal medyada güzel, sakin, temiz ilçemiz tabela söken Belediye olarak değil, yeni tabelalar asan, faaliyetler yapan ilçe olarak anılsaydı. Yazık çok yazık sizi bu davranış sebebiyle şiddetle kınıyor ve Hanaklı hemşerilerimizin Hanak Belediye Başkanını tepki göstermeye davet ediyoruz.

     

    TOGAY ÇOBAN                                                                                           

    ESENYURT BLD VE İBB MECLİS ÜYESİ                                                                                                

    HANAKLILAR PLATFORMU

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir