• Hançerli ‘Adalet Nöbeti’ne katıldı: Çorlu tren faciasıyla ilgili birilerini korumaya çalışıyorlar…

    Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de gerçekleşen tren faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’ne katıldı.

  • Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen Adalet Nöbeti’nde bir araya gelen aileler yaptıkları basın açıklamasında, “Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, sesimizi duyurabileceğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz” dedi. Nöbete şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ailesi de katıldı.

    “Sorumlular bulunmadıkça katliamlar devam ediyor”

    Facianın ardından Çorlu’da incelemeler yaparak ‘Çorlu Tren Kazası Raporu’nu hazırlayan heyette yer alan, Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce faciada yakınlarını kaybeden ailelerin avukatlığını üstlenen Turan Hançerli acılı aileleri adalet arayışlarında bir kez daha yalnız bırakmayarak adalet nöbetinde yerini aldı.

    Hançerli nöbette yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 1 yıldır bir adalet arayışı sürüyor. Bu adalet arayışı çok kıymetli, çok değerli, çünkü bu ülkede yaşanan acılar Çorlu tren faciasıyla sınırlı değil. Sorumlular bulunmadıkça da maalesef acılar, katliamlar devam ediyor” dedi.

    “Birilerini korumaya çalışıyorlar”

    Aileler haklı mücadelelerinde desteklediğini ve sonuna kadar yanlarında olacağını vurgulayan Hançerli, faciayla ilgili araştırma önergesinin Meclis’te reddedilmesine de tepki göstererek, “Mecliste araştırma önergesinin reddini anlamak mümkün değil. Devlet yönetiminde en önemli ilkelerden bir tanesi yönetimin şeffaf olmasıdır. Bir hocamızın söylediği gibi, gün ışığında, aydınlıkta bir yönetim olmasıdır. Araştırmaktan, gerçekleri ortaya çıkarmaktan niye kaçılır? Demek ki gerçekler ortaya çıktığında, aydınlandığında ortaya çıkacak şeyler ret oyu verenlerin hoşuna gitmeyecek. Onlar birilerini kayırıyorlar, birilerini korumaya çalışıyorlar. Bilsinler ki kayırdıkları ve korumaya çalıştıkları kişiler suçlu. Suçluları koruyanlar da suçludur. Bu suça ortak olmasınlar bir an önce suçluların yanında yer almaktan vazgeçsinler, eğer vicdanları varsa” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir