• HANDAN TOPRAK: ADAYLARI GENEL MERKEZ DEĞİL HALK BELİRLER

    Avcılar Belediye Başkanı aynı zamanda DSP Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. Handan Toprak Benli DSP İlçe başkanlığında partililerlerle bir araya geldi. Başkan Benli, ‘Avcılar Avcılar halkı kimsenin noteri değildir. Biz size gönderdik, sizde bunu onaylayın. Onaylama mercisi değildir. İki kutuplu bir siyaset belirlenip, genel merkezin seçtiği adayları halkın önüne sunmak halkın iradesinin dışında bir davranıştır’ dedi.

  • 1992 yılından beri Avcılar halkına hizmet vermenin gururunu yaşadığını belirten Benli, ‘İstanbul’un en güzel projelerini yapmış bir belediye başkanı olarak yeni dönemde bunları hayata geçireceğiz. Avcılar’ın kızıyım. Kiminin evladı, kiminin Toprak Ana’sıyım. Gece gündüz ulaşılabilen bir belediye başkanıyım. Avcılar halkı bir karar verecek’ ifadesini kullandı.

    ADAYLARI GENEL MERKEZ BELİRLEMEZ HALK BELİRLER

    Biz halk denen büyük ustaya güveniriz diyen Başkan Benli, ‘O kentin başkanı o kentin yetiştirdiği insan olur. O şehrin anahtarı oranın evladına verilir. Avcılar’ın doktoru bellidir. Avcılar halkı kendi doktoru, kendi başkanını seçecek. Avcılar halkı kimsenin noteri değildir. Biz size gönderdik, sizde bunu onaylayın. Onaylama mercisi değildir. Avcılarlı kendi başkanını kendi belirler ve kendi onaylar. Parlementer sistem ortadan kaldırıldı. Başkanlık sistemi getirildi. Biz bunu istemedik. Bir dönemde belediye başkanını ve meclis üyelerini neden merkezden belirlensin. İki kutuplu bir siyaset belirlenip, genel merkezin seçtiği adayları halkın önüne sunmak halkın iradesinin dışında bir davranıştır. Avcılar halkı kendi iradesiyle bunu yapacaktır. Aklı ve iradesiyle kendi belediye başkanını kendi belirleyecektir. Mavi semalara ak güvercin olduk uçtuk. Bülent Ecevit’in izinden. Bizler önce yerelde sonrada genelde DSP olarak iktidar olacağız’ şeklinde konuştu.

    8 MART’TA AÇILIYOR

    Avcılar’ın başkanıda belediye meclis üyelerine o kentte yaşayan insanların olması gerektiğini vurguyalan Başkan Benli, ‘Belediye başkanları ve meclis üyeleri başka kentlerden gelemez. Orada yaşayan insanlar o kenti yönetir. 8 Mart günü Olgun Yaş Yaşam Merkezi’ni açıyoruz. Ben buradan da herkesi davet ediyorum. Avcılar’da projelerimiz hazır. Açılışlarımızıda hızlı bir şekilde yapmaya başlayacağız. İlk olarak 8 Mart’ta Olgun Yaş Yaşam Merkezi’ni açıyoruz’ ifadelerini kullandı

    AVCILAR’A YENİ BELEDİYE BİNASİ

    Avcılar Belediye Hizmet Binası’nın projesinin hazır oluğunu belirten Başkan Benli, ‘Yeni belediye binamızın ve sosyal yaşam alanınında içerisinde bulunduğu binamızın yeri hazır. Önümüzdeki günlerde yeni belediye binamızın ve sosyal donatı alanımızın temelini atacağız’ şeklinde konuştu.

    NAİM SÜLEYMANOĞLU UNUTULMADI

    Naim Süleymanoğlu’nun anısına spor ve kültür merkezinin projesi hazırlandığını belirten Başkan Benli, ‘Cihangir’de oturan ve 2017 yılında hayatını kaybeden Olimpiyat ve dünya eski şampiyonu olan eski milli halterci Naim Süleymanoğlu adına Spor ve Kültür Merkezi’nin alanı hazır. Oranında temelini önümüzdeki günlerde atacağız’ ifadesini kullandı.

    CİHANGİR’E FEN, FRİZKÖY’E ANADOLU LİSESİ

    Avcılar’da her mahalleye bir okul projesi olduğu vurgusunu yapan Başkan Benli, ‘Meclis kararımız alında. Cihangir Mahallemiz’de arazimiz hazır. Fen Lisesi’nin temelini atacağız. Avcılar’a bir fen lisesi kazandıracağız. Frizköy Mahallemize’de Anadolu Lisesi’ni yapacağız. Oranında yerini hazırladık görüşmelerimizi yaptık. Yeşilkent Mahallemiz’de maalesef okul sıkıntımız var. Orada belediye ait olan yerimiz var. İlköğretim okulunu inşa edeceğiz. Yeşilkent Mahallemize okulumuzu kazandıracağız’ şeklinde konuştu.

    İŞÇİ MAAŞLAR İLE İLGİLİDE AÇIKLAMA GELDİ

    Devletin bütçesinden belediyelere yüzde 5 payların geldiğini belirten Benli, ‘Personel giderleride dahil bizlere yüzde 5 paylar gönderilir. Seçim döneminde hiç bir kesinti olmayacağı söylendi. Bizlerde planlarımızı ona göre yaptık. Ama bizlerden ciddi anlamda kesinti yaptılar. Bizler çalışanlarımıza yarı maaş geldi yarısını verdik. Belediyede kimsenin parası kalmaz. Kesintiler olduğu için maaşların yarısın verdik. Ne gelirse çalışanlarımıza vermeye devam ediyoruz’ ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir