• HANDAN TOPRAK İSYAN ETTİ… BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZLAR

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul’un 1’inci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatırken, Yeşilkent Mahallesi için hazırladıkları imar planının bir türlü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme bile alınmamasından yakındı.

  • Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul’un 1’inci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatırken, Yeşilkent Mahallesi için hazırladıkları imar planının bir türlü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme bile alınmamasından yakındı. Başkan Toprak Benli, söz konusu mahallede Tahtakale gibi kentsel dönüşüm yapılmak istendiğini kaydederek, “Avcılar’a imar planını vermemek suçtur, hukuki ve vicdani sorumluluğu vardır. Eğer bir deprem olursa, hiç kimse bunun hesabını veremez” dedi.

    “HER ŞEYE HAYIR MUHALEFETİ”

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda geleneksel olarak düzenlenen aylık ‘Esnaf Buluşması’nda bir grup esnaf ile bir araya geldi. Başkan Toprak Benli, esnafla sohbet ederken, ilçedeki 10 mahalleden 8’inin imar planlarının, plan notlarının yapılıp Avcılar Meclis’inden geçirildiğini ve İBB Meclis’ine gönderildiğini Ancak gündeme hala alınmadığını söyledi Ayrıca Yeşilkent ile Tahtakale’de İmar sorununun beklediğini söyledi.
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca rezerv alanı kabul edilen ve Kensel Dönüşüme tabii tutulmak istendiğini halkın haklı olarak kabul etmemesi üzerine geri adım atıldığını ve beklemeye alındığını söyledi. Tahtakale de İmar Planı istiyor biz de halkımız ne istiyorsa onu istiyoruz her zaman omnkarın yanında olacağız dedi.

    YEREL MECLİSLERDE PARTİZANLIK

    “Her şeye hayır muhalefeti’ olmaz. İstanbul 1’inci derecede deprem bölgesinde, Avcılar; imarını bekliyor, bunun önündeki engeli açacaksın. Hazırladığımız imar planı ile burada oturanlar otoparkını yapabilecek, yeşil alanını açabilecek. Buradaki nüfus, yoğunluğunu da arttırmıyor. Bizim yaptığımız planda; 20 yıl sonra yoğunluk sadece yüzde 25 artıyor. Bu kabul edilebilir iyi hesaplanmış bir veri. Kimseyi rahatsız etmeyen çok iyi bir plan. Ama orada bekliyor. Yeni gelen Büyükşehir Belediye Başkanı randevu bile vermiyor. İmarsızyapılaşmış olup İstanbul’un en büyük Mahallesi olan Yeşilkent İmar bekliyor.,halk artık sıkıldı,bıktı,artık yeter diyor. Yeşilkent’in 1/5000’lik planları yoktu. 20 senedir geliyorlar, ‘Size imar vereceğiz’ diyorlar. Ve insanların oylarını alıyorlar, Büyükşehir’de de hep iktidardalar. Ama Yeşilkent’in 1/5000’lik imar planı yok. Çünkü onlar imar planı yapmak değil, kentsel dönüşüm yapmak istiyorlar. Çok değerli topraklar. Burası da, Tahtakale Mahallesi de. Örneğini söyleyeyim; Başakşehir Belediyesi kimin? Kendilerinin değil mi? AKP’nin. Aynı zamanda belediye başkanı İBB Başkanı olmadı mı? Başakşehir’deki Güvercintepe, Şahintepe, Bayramtepe’nin, imar planı yok. İktidardasınız, ilçe sizin, il sizin, bakanlık sizin. Elinizi kim tutuyor? Neden imar planlarını vermiyorsunuz? Hayır. Kentsel dönüşüm istiyorlar. Nasıl? burada yaşayan halkın evini, arsalarını alacaksın, belirli metrekarede bir ev vereceksin, üstüne de borçlanacaksın. Vatandaş çoluğu- çocuğuna barınacak bir ev yapmış. Ev elinden gidiyor, borç geliyor. Ya burada oturacak veya satacak başka bir yerde gecekondu yapacak. Yani göçe zorlanacak. O nedenle de asla ve asla imar planı yapmak gibi bir niyetleri yok.”

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, söz konusu alandan ‘Kanal İstanbul’un geçirilmesinin planlandığını, ‘Kentsel dönüşüm’ yoluyla buradakilerin başka yere gönderilmesinin amaçlandığını belirtti. Başkan Toprak Benli, şöyle devam etti:

    “İMAR PLANI VİCDANİ SORUMLULUK”

    “Yeşilkent’in 1/5000’lik planlarını hazırlayarak onların (İBB’nin) görevini de biz yaptık. Çalıştık, önlerine İmar planını yapıp önlerine koyduk; ‘Siz bu planı çıkarın, varsa ilavesini de yapın yeterki meclisten çıkarın. Ben Yeşilkent’in bütün cadde ve sokaklarında size teşekkür yazacağım. Yeter ki insanımızın imar planlarını verin, biz zaten altlığını yaptık, size teslim ettik,1/1000 Planı da hazırladık, bekliyoruz ’ dedim.
    Ayrıca da Yeşilkent’in, Firuzköy’ün sahilini koruma amaçlı imar planı ile de Bathonea Aeropark yani ‘Bereketpark’ projesi de yaptık. Yeşilkent’in halkı hem plana kavuşacak, hem yerinden uzaklaşmayacak, borçlandırılmayacak, göç ettirilmeyecek hem kendilerine, hem de evlatlarına iş sahası açılacak. Ben, yapılması gereken her şeyi yaptım.Avcılar’a imar planını vermemenin Sorumluğu ağırdır. Bu sadece siyasi bir sorumluluk değil, mesleki değil, aynı zamanda vicdani sorumluluktur. Eğer bir deprem olursa, hiç kimse bunun hesabını veremez.”

    “YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CHP’Lİ BAŞKANLARLA GÖRÜŞMÜYOR”

    Bir esnafın “Hazırlanan imar planında otoparkta birleştirme işlemi yapabiliyor muyuz?” sorusu üzerine Avcılar Belediye Başkanı, “Evet, bu plan bekliyor büyükşehir’de önlerinde. 1 yıl oldu o planı yapalı. 7-8 ay burada oybirliği olsun diye bekledi Ancak herşeye hayır diyen bir muhalefet anlayışı nedeniyle olmadı, Ancak bizim grubumuzu gayretiyle geçirdik meclisimizden. Şimdi Büyükşehir’in önünde bekliyor. Ama biz yeni göreve getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ile görüşemiyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir