• “HORMONLU” BÜYÜME ELEŞTİRİSİ

    TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, yılın ilk çeyreğine yönelik olarak açıklanan %5'lik büyüme rakamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  •  

    Yılın ilk çeyreğine ilişkin açıklanan %5’lik büyüme rakamının “hormonlu” bir büyüme rakamı olduğunu belirten Didem ENGİN, “Referandum öncesinde Kredi Garanti Fonu ve KOSGEB aracılığıyla piyasaya pompalanan krediler, geçici vergi indirimleri, ötelenen primler, teşvikler derken büyüme oranı yükseldi” dedi. Hükümet yetkililerinin bu göstermelik durumdan memnun olduğunu söyleyen Didem ENGİN, “Ama bu büyümenin güven verici politikalarla değil, aşırı likidite bolluğuyla ortaya çıktığını ve suni olduğunu herkes görüyor” diye konuştu.

    EKONOMİNİN ESAS İHTİYACI HUKUK DEVLETİ İÇİNDE YAPISAL REFORMLARI GERÇEKLEŞTİRMEKTİR

    Uluslararası kuruluşların ülkemizle ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Didem ENGİN, “Bu seçim ekonomisini devam ettirmek, orta ve uzun vadede ciddi risk oluşturur ve enflasyonu tetikler. Hâlbuki ülkemizin ihtiyacı olan hormonlu büyüme yaratmak değil, hukuk devleti içinde yapısal reformları gerçekleştirmek ve sürdürülebilir büyüme ile hem yerli hem de yabancı yatırımcıya güven vermektir” sözleri ile ülke ekonomisi için ihtiyaç duyulan adımlara değindi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir