ALTIN 2.242,23-0,04%
BITCOIN 2077131-5,64%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İBB’den Okçular Vakfı’na 1.2 milyonluk yardımın belgesi ortaya çıktı!

İBB’den Okçular Vakfı’na 1.2 milyonluk yardımın belgesi ortaya çıktı!

ABONE OL
18 Eylül 2019 11:40
İBB’den Okçular Vakfı’na 1.2 milyonluk yardımın belgesi ortaya çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıflara yaptığı yardımların belgesi ortaya çıktı. Resmi yazışmaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği’ne 1 Ocak 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapılmış.

“STK Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018”raporuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfı’na toplam 16.6 milyon TL’lik destekte bulunulmuştu. Vakfa 5 milyon liralık spor malzemesi ve GSM hizmeti, 4.7 milyon liralık personel desteği, 4.4 milyon liralık proje nakdi yardımı, 1.1 milyon liralık bakım onarım tadilat, 540.5 bin liralık tefrişat, 471.2 bin liralık ulaşım, 342.4 bin liralık yeme içme desteği verilmişti. Kamuoyunca uzun süre tartışılan bu harcamalara Okçular Vakfı, “Okçular Vakfı’na bugüne kadar İBB’den herhangi bir para aktarımı söz konusu değildir” açıklaması yaptı.

Ancak Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre ortaya çıkan belge, Okçular Vakfı’na Spor Kulübü Derneği aracılığı ile 1 Ocak 2019-30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldığını ortaya koydu.

Seçimlerden hemen önce

Resmi yazışmalara göre yardım talebi Okçular Vakfı ‘nın Spor Kulübü Derneği’nden geliyor ve dayanağını da dernek ile İBB arasında 26 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol oluşturuyor. Yardım; dönemin AKP’li İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut’un uygun görüşü ve eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın oluru ile gerçekleştiriliyor. Yapılan yardımın yazışmaları 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce şubat ayının sonu ve mart ayının ilk günlerinde tamamlanıyor. Yardımın kapsadığı 6 aylık dönem de 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinden günler sona 30 Haziran’da doluyor.

Ortaya çıkan belge Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği’nin 24 Ocak 2019 tarihli başvurusuna ilişkin. Bu başvuru doğrultusunda İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından İBB Başkanlığı’na 6 Mart 2019 tarihli “Okçular Vakfı Spor Kulübüne Yardım” konulu bir yazı gönderiliyor. 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala gerçekleştirilen yazışmada, “Yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen Okçular ve Atıcılar Tekkesi, İBB marifetiyle aslına uygun şekilde inşa edilerek Türk sporunun hizmetine sunulmuştur. Uluslararası müsabakaların da gerçekleştirileceği şekilde yapılan Okçular ve Atıcılar Tekkesi kanalıyla başta geleneksel ve modern okçuluk eğitimleri verilerek, geleneksel okçuluk ve atıcılık sporu mirasımınız yeni nesillere aktarımıyla birlikte olimpik spor branşlarından biri olan modern okçuluk eğitimleri ile geleceğin yeni yeteneklerini ve şampiyonlarını bulup yetiştirmek üzere 1 Ocak 2019-30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek hizmetlere karşılık yapılan harcamaların tekamülüne müteakip 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi ile Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneği arasında 26 Nisan 2016 tarihinde yapılan protokolün amir hükümleri doğrultusunda ekteki dosyada belirtilen faaliyetlerdeki harcamalarla kullanılmak üzere 1.200.000,00 TL (Bir milyon iki yüz bin Türk Lirası) yardım yapılması hususunu tensiplerinize arz ederim” deniliyor.

Talep, dönemin İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut’un uygun görüşü, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın oluru ile işleme konuluyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: