• İLETİŞİM KONUŞMAK DEĞİL, DİNLEMEKTİR

    Küçükçekmece Belediyesi’nin Gönül Elçileri projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ebeveynlerle buluşturduğu yaşam koçu Nurcan Arı, “Çocuklarda Olumlu Davranış” konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

  • Çocuklarla etkin iletişim kurmanın onları iyi dinlemekten geçtiğini belirten Nurcan Arı, “ iGözlerinin içine bakarak, onu dinlediğinizi hissettirin. Etkin iletişimde çocukla ilgili sorunları çözme becerisine sahip olmak gerekir. Bunun için önce sorunu tanımlamak gerekir. Karşılıklı, çözüm yolları geliştirin. Beraber sorunu çözmeye karar verin. Onların ne istediğini anlayın. Küskünlüğünüzü fazla sürdürmeyin. İletişimi konuşmak zannediyoruz, iletişim dinlemektir. Onu dinlerken, ne cevap vereceğimizi düşünmek değildir, gerçekten dinlemektir” diye konuştu. 

    “ÇOCUKLAR BOŞ TEHDİTLERİ ANLAYACAK KADAR UYANIKTIR”

    Nurcan Arı, kardeşler arası ilişkilere dikkat çektiği konuşmasında, “Kardeşine vuran bir çocuğa, ‘neden vuruyorsun’ diye sormayın. Sorunu birlikte çözebiliriz deyip güven ve değer köprüsü kurun. Çocuklar boş bir kaset gibidir. Olumlu davranışlar geliştirmek için oyuncağını yere vuran veya okulda defterini unutan bir çocuğun üstüne gitmek yerine, kendi haline bırakın. Ceza yönteminde çocuğu bir şeyden mahrum bırakacaksanız bunu kısa zamanda yapın. Çocuklar, boş tehditleri anlayacak kadar uyanık ve zekidirler” dedi. 

    “GÜVEN SAĞLAMSA, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA BULAŞMAZLAR”

    Çocukla aradaki güven köprüsünün her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Arı, ailesiyle güven bağları sağlam olan çocukların herhangi bir hata yapma olasılığının düşük olduğunu söyleyerek, böylece kötü alışkanlıklara da bulaşmayacaklarını belirtti. Arı, söyleşi sonunda ebeveynlerin sorularını da yanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir