• İmamoğlu geldi, Büyükçekmece’de ambargo sona erdi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle Büyükçekmece’de gerçekleştirilen çalışmaları belediye meclis üyeleri ile birlikte inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’ye 2004 yılından beri uygulanan ambargo Büyükşehir Belediye yönetimin değişmesiyle sona erdi” diye konuştu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Büyükçekmece’de başlatılan kollektör hattı yenileme çalışmaları, yağmur suyu kanalları döşenmesi, dere ıslahları ve yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

    “İstanbul halkının yeni bir yaşam merkezi haline getiriliyor”

    İBB, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle Büyükçekmece’nin birçok bölgesinde eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çalışmalar hakkında belediye meclis üyelerini bilgilendirdi. 1994 yılında döşenen kollektör hattının eskidiğini belirten Başkan Akgün; “Yeni, depreme dayanıklı, çok üst teknolojide üretilmiş kolektör borularıyla Büyükçekmece koyunu yeniden kuşaklıyoruz. Bu kolektör denizin, gölün, bütün çevrenin korunmasında en büyük etken olacaktır. Daha önce 1994 yılında Büyükçekmece Belediyesi olarak yapmıştık. İkinci kolektör olarak da depremde bizim altyapımızı koruyacak, Marmara denizini, Büyükçekmece koyunu koruyacak önemli bir altyapı hizmetini Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, İSKİ ekibi yapmaya başladı. Birlikte çalışıyoruz. Bunun akabinde hemen Gürpınar burnuyla Mimarsinan Bababurnu’nu birbirine bağlayan bu 16 kilometrelik güzergah yeniden düzenleniyor. Yani Büyükçekmece koyu ve çevresi İstanbul halkının yeni bir yaşam merkezi haline getiriliyor” ifadesini kullandı.

    “Büyükçekmece’de ambargo dönemi bitti”

    Büyükçekmece’de sürdürülen çalışmalar için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Başkan Akgün; “Büyükçekmece’de ambargo dönemi bitti, Büyükçekmece’de hizmet dönemi başladı. Bugün belediye meclis üyelerimizle birlikte Büyükçekmece’de Büyükşehir Belediyemizin yürütmüş olduğu faaliyetleri yerinde inceledik. Hem Büyükçekmece ilçe belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük ve ilçe bazında çok önemli faaliyetlerin, şantiyelerin, işlerin hızlı bir şekilde gece – gündüz devam ettiğini burada arkadaşlarımızla beraber görmekten mutluluk duyduk. Bu şu demektir; Büyükçekmece’deki kanallar yani yağmur suyu havzaları denize ve göle taşıyacak havzaların yağmur suyu kanallarına yapılması Kordonboyu kolektörünün depreme dayanaklı malzemeden yeniden yapılması, ana arterlerin açılıp yapılması birçok buna bağlı altyapıların yerine getirilmesi gibi hizmetlerin tamamı Büyükşehir’e ait olmasına rağmen aynen ambargonun çeşitli ülkelere zamanında Amerika tarafından bize uygulanan ambargo gibi Büyükçekmece’ye özellikle 2004 yılından beri uygulanan ambargo Büyükşehir Belediye yönetimin değişmesiyle bitti. Bunu söylemekten de büyük üzüntü duyuyorum. Bu ülke, bu şehir hepimizin. Bu şehirde Ekrem İmamoğlu başkanımızın dediği gibi 16 milyon insana eşit hizmet yapmak, adaleti bu şekilde anlamak, herkese eşit davranmak belediye başkanlarının ve o belediyenin seçilmiş meclis üyelerinin asli ve en önemli görevidir ama bugüne kadar Büyükçekmece Belediyesi’ne başta Büyükçekmece olmak üzere adaletsizlik yapıldı” diye konuştu.

    “39 belediyeye eşit mesafede duran bir belediye başkanı”

    İstanbul’da artık 39 belediyeye eşit mesafede duran bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü: “Ak Parti’nin ilçe başkanları bunu pek kabullenmiş değiller. Çünkü İstanbul’la ilgili toplantıların yapıldığı görüşmelere bugüne kadar hiçbir Ak Partili ilçe belediye başkanı katılmadı. Şehrin seçilmiş, 1 milyon oy fark atarak İstanbul halkının tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir oy farkıyla Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş bir kişi diyor ki; ‘Ey 39 ilçe belediye başkanı deprem geliyor. Gelin İstanbul’un depremini konuşalım. İstanbul’un ulaşımını konuşalım. İstanbul’da yapacaklarımı konuşalım’. Resmi davetler yapılıyor. Hiçbir tanesine itibar etmiyor. Biz Ak Parti yönetimi İstanbul’da devam ederken Kadir Topbaş, Kadir abinin bütün toplantılarına CHP’li belediye başkanları olarak katıldık. Yine o zaman da 14 belediye başkanıydık ama şimdi ne oldu da Büyükşehir Belediye Başkanının ‘Gelin İstanbul’un sorunlarını çözeceğiz. İstanbul’un sorunlarını konuşacağız’ davetine bir tek Ak Partili belediye başkanı katılmıyor?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir