• İmamoğlu: İBB devletin ta kendisidir, yardım için kimsenin fetvasına ihtiyacı yok

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, engellenen bağış kampanyası sonrasında başlayan “devlet içinde devlet olmaz” tartışmalarına tepki göstererek “İBB, Anayasa’nın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir. Devlet eliyle, insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı da yoktur” dedi. İmamoğlu, sokağa çıkma yasağı talebini de yineledi. Dün AKP il başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kampanyayı devletimiz yürütüyor. Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Yardımlaşma Kartal Lojistik Merkezi’nde corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler hakkında açıklamalar yaptı.

    İmamoğlu, vatandaşlardan gelen ayni katkılar, bağışlar ve belediyenin katkıları ile hazırlanan 500 bin koli yardım paketinin önümüzdeki hafta yola çıkmaya hazır olacağını duyurdu.

    İçişleri Bakanlığı genelgesi ile engellendiği için 1.5 gün kadar sürebilen bağış kampanyasına 12 bin 500’ü aşkın vatandaşın katıldığını dile getiren İmamoğlu “ Bunlar şartsız bağıştır. Elde ettiğimiz nakit ile yeni başvuran vatandaşlarımızın içinden 9 bin 500’e yakın insanımıza 300 ve 600 liralık nakiti, alışveriş kartlarına yükleyerek pazartesiden itibaren teslim edeceğiz” diye konuştu.

    Vatandaşların İBB’ye ayni ve nakdi bağışlarına devam edebileceğinin altını çizen İmamoğlu, bu konuda İBB ile iletişime geçilmesi halinde kendilerini yol gösterileceğini söyledi.

    İBB DEVLETİN KENDİSİDİR

    İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile engellenen ve “devlet içinde devlet olmaz” tartışması yaratan İBB’nin bağış kampanyasına yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

    İmamoğlu şunları söyledi:

    * Tüm inancımla şunu söyleyebilirim ki; kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor. İBB, Anayasa’nın öngördüğü şekliyle, devletin ta kendisidir.

    * Devlet eliyle, insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına ihtiyacı da yoktur. İBB, 16 milyon insanın kurumu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir