• İmamoğlu ve Akgün’den Sekban ailesine başsağlığı ziyareti

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte geçtiğimiz günlerde vefat eden Heykeltraş Azmi Sekban’ın ailesine başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.

  • Çanakkale Şehit Abidesi’ndeki dünyanın en büyük anıt rölyefini de yapan ve geride onlarca eser bırakan Türkiye’nin önemli heykeltraşlarından Azmi Sekban geçtiğimiz hafta sonu yaşamını yitirmişti.

    Sekban ailesinin acını paylaştılar

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Sekban’ın Büyükçekmece’de yaşayan ailesini ziyaret etti. Sekban’ın eşi ve kızına başsağlığı dileklerini ileten İmamoğlu ve Akgün, Azmi Sekban’ın Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına önemli katkıları olan çok değerli bir sanatçı olduğunu ifade ettiler.

    Önemli eserlere imza atmıştı

    Sekban’ın eserleri arasında Türkiye –İspanya Dostluk Anıtı, Trabzon Atatürk ve Cumhuriyet Anıtı, Kayseri Medeniyetler ve Cumhuriyet Anıtı, Büyükçekmece Mimar Sinan Anıtı, Lütfü Kırdar Büstü ve yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Atatürk heykel ve büstleri bulunuyordu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir