• İmamoğlu’ndan tarihi kapak!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2007 yılından beri yayımladığı “İstanbul Bülteni” isimli derginin kapağında 12 yıl sonra ilk kez Atatürk fotoğrafı kullanıldı. Egemen Bağış'tan 2. Abdülhamit'e birçok ismin kapak olduğu toplam 138 sayı çıkan derginin kapağında ilk kez yer verilen Atatürk, fotoğrafta bir çocukla birlikte görülüyor. Derginin ana teması da “çocuklar” olarak belirlendi.

  • İBB’yi 13 yıl boyunca yöneten AK Partili Kadir Topbaş döneminde kurumun faaliyetlerini ve projelerini duyurmak üzere çıkarılmaya başlanan “İstanbul Bülteni”nin ilk sayısı 2007 yılının temmuz ayında yayımlandı.

    12 yıl boyunca aylık yayımlanan dergi, özel sayıları ile birlikte bugüne kadar toplam 138 sayı çıktı.

    İstanbul Bülteni’nin 138 sayısında eski İBB Başkanı Kadir Topbaş 85 kez, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dördü tek başına olmak üzere 45’in üzerinde kapak oldu.

    Derginin kapaklarında üç kez eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, üç kez eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, bir kez de 2. Abdülhamid yer aldı.

    12 yıl sonra ilk kez derginin kapağında kullanılan Atatürk fotoğrafında, Ulu Önder küçük bir çocuk ile birlikte görülüyor.

    Fotoğraf 1936’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’dan İstanbul’a gelişi sırasında Dolmabahçe Sarayı’nda çekildi.

    Derginin ana konusu “çocuklar” olarak belirlendiği için özellikle bu fotoğraf tercih edildi.

    İSTANBUL BÜLTENİ’NİN TAMAMI LİNKTE

    https://www.ibb.istanbul/Uploads/2019/11/istanbul-bulteni-kasim-2019999.pdf

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir