• İmamoğlu’ndan Yıldırım’a gönderme: 1 Nisandan sonra istediği kadar uyuyabilir

    Chp İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul turuna sabahın ilk saatlerinde başladı. İmamoğlu Ak Parti adayı Binali Yıldırım’a da göndermede bulundu.

  • CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turuna ”gün doğmadan” başladı. İkitelli Metro İstasyonu önünde işe giden vatandaşlarla buluşan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rakibi Binali Yıldırım’ın seçimden sonra yapacağı ilk işi, ”10 saat uyumayı düşünüyorum” şeklinde açıklamasına göndermede bulunan İmamoğlu, ”Seçim sonrasını beklemesine gerek yok, şimdiden uyuyabilir” dedi. Yıldırım’ın istifa açıklamasına da değinen İmamoğlu, ”Doğru yolu buldu. Biraz geç oldu ama anladı” diye konuştu.

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunu bu kez sabah 06.00’da başlattı. Gün doğmadan yollara düşen İmamoğlu’na, Başakşehir Belediye Başkan adayı Abdülhadi Akguman da eşlik etti. İkitelli’deki Deparko Sitesi’nde gece vardiyasındaki işçilerle buluşan İmamoğlu, onlarla birlikte kahvaltı yaptı. İstanbul’un her anını yaşamak için günün bu saatini seçtiğini belirten İmamoğlu, ”Hayalimde, uyumadan İstanbul’a hizmet etmek var. İşçilerle konuşup, hikayelerini dinlemek istedim. Bu, rakibimizin anlayacağı bir süreç değil” diyerek Binali Yıldırım’a ”günün ilk göndermesini” yaptı. Enerjisini vatandaşlardan aldığını ifade eden İmamoğlu, ”Güneşin doğuşunu hep beraber izleyeceğiz” dedi.

    ”Doğru yolu buldu”

    Daha sonra İkitelli Sanayi Metro İstasyonu önüne gelen İmamoğlu, vatandaşlarla ve seyyar satıcılarla buluşan İmamoğlu, burada gazetecilerin, TBMM Başkanı ve Ak Parti’nin İBB Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, ”uyku” ve ”istifa” ile ilgili açıklamalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı: ”10 saat uyuma arzusu olduğunu belirtti. Şimdiden uyuyabilir aslında. Benim uyumaya zamanım yok. Seçimden sonra hiç olmayacak. Ben seçilirsem ‘Çılgınlar gibi çalışacağım’ demiştim. Sabahın çok erken saatinde başlayacağız. İstanbul’un buna ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın işe geliş gidişlerdeki sorunlarını hissetmeden zaten hizmet üretemezsiniz. Vatandaşla buluşmak lazım. Belediyeciliğin en güzel tarafı da bu. İnsanlarla buluşarak onlara iş üretmek. Çözümü bile onlar üretiyor aslında. Onlar varsın uyusunlar, biz uyumadan yolumuza devam edeceğiz. İstifayla gelince. E doğru yolu buldu. Anayasa maddesi de netti zaten. İl ve ilçe seçim kurullarına dilekçe verileceği gün istifasını açıkladı. Şimdiden istifa etmesi lazım. Siyasi faaliyette bulunamaz diye bir madde var orada. Zaten daha önce seçimi, ‘siyasi faaliyet^ faaliyet olarak görmemişti. Neyse ki doğru olduğunu anladı.” İmamoğlu, ”Sayın Yıldırım’ın kararını ne değiştirdi sizce” sorusuna da ”Herkes anlattı, izah etti. Biraz geç oldu ama anladılar” yanıtını verdi.

    ”Beni tutuklayacaklar mı?”

    Metro buluşmasında vatandaşlar, İmamoğlu’na genel olarak hayat pahalılığı şikayetinde bulundu. Yaşar Ayaydın adlı bir kadın vatandaş da ”yeterli muhalefet” yapılmadığı eleştirisinde bulundu. ”Herkes korkuyor. Nereye kadar korkacağız? Eşimin yerine bir Suriyeli çalışıyor. Ben bu saatte işe gitmek için yollara düşüyorum. Çocuklarım evde perişan. Terörist değilim. Tutuklayacaklar mı beni?” dedi. Muhalefet olarak eksik kaldıkları yerler olduğunu kabul eden İmamoğlu, ”Ancak burada asıl muhatap siyasal iktidardır. Umudunuzu kaybetmeyin. Projelerimizle geliyoruz” yanıtını verdi. İmamoğlu, 2 çocuğunun hasta olduğunu, birinin kalp hastası olduğunu, diğerinin de iç organlarının ters olduğunu ifade eden Remziye Hazer adlı vatandaşın iletişim bilgilerini aldı.

    Vatandaşa seçim tüyosu

    Metro durağından sonra soluğu Dolapdere Sanayi Sitesi’nde alan İmamoğlu, esnafla beraber dükkanlarını açtı. Zülabettin Kahraman adlı esnafın dükkanının kilidini açan İmamoğlu, ”Bereket” dileğinde bulundu. İmamoğlu, oturduğu sitenin yönetimine talip olduğunu belirten Oktay Hüsrev (50) adlı esnafa ”seçim tüyosu” verdi: ”Benim gibi çözümlerini sun.” İmamoğlu, akü satan bir dükkanda da rakibi Yıldırım’a göndermede bulunmayı ihmal etmedi. İmamoğlu, esnafa, ”Akülerin şarjı nasıl? İhtiyacı olana yetiyor mu” deyince, gazeteciler, ”Bu bir mesaj mı” sorusunu yöneltti. İmamoğlu bu soruya da ”Alan alsın” şeklinde esprili bir yanıt verdi. İmamoğlu, İkitelli turunda son olarak Organize Sanayi Bölgesi binasında bir araya gelen 35 sanayi sitesinin başkanlarıyla toplantı yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir