• İSTANBUL’DAKİ EDS’LERDE YENİ DÖNEM

    Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, İstanbul'daki Elektronik Denetleme Sistemleri'nin yeni eklemelerle birlikte revize edilerek, faaliyete geçirildiği bildirildi.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla İstanbul genelinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) yeni yayımlanan usul ve esaslara göre yeni eklemeler de yapılarak revize edildi.

    Bu kapsamda EDS’lerde; kırmızı ışık, ortalama hız, park, emniyet şeridi, tramvay yolu, ters yön, yaya yolu, ofset taralı alan, dönüş yasağı ve Mobil İhlal Tespit Sistemi olmak üzere, toplam 455 adet ihlal tespit sistemi bulunuyor.

    Öte yandan, trafik denetimlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanılan sistemler ile ihlal yaptığı tespit edilen araç plakalarına Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmeye başlandı.

    EDS’ler 496 noktada 

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 18 Kasım 2016 tarihli usul ve esaslar eki gereğince daha önce var olan EDS protokolü, İBB ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında yenilendi. Ocak ayında imzalanan ve İBB Meclisi’nden onaylanan protokole istinaden 08 Şubat 2018 tarihinden itibaren EDS’ler devreye alındı.

    İstanbul’da İBB tarafından 171 kırmızı ışık, 101 emniyet şeridi, 53 ortalama hız, 27 ters yön, 98 park, 16 tramvay yolu, 9 ofset tarama, 3 yaya geçidi, 1 taralı alan, 6 dönüş yasağı ihlalini tespit eden 485 sabit EDS kuruldu. Bunlara ek olarak 11’i de mobil olmak üzere İstanbul genelinde ihlal tespiti yapan 496 cihaz bulunuyor.

    Sistem İBB tarafından kurulmasına rağmen ceza kesim işlemi İstanbul İl Müdürlüğünce gerçekleştiriliyor. Protokolün hayata geçirilmesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü tarafından EDS’ler devreye alındı ve bundan sonra İstanbul’da belirtilen hususlarda kural ihlali yapan araçlara ceza kesilmeye başlanacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir