• İstanbul ve Ankara’ya kayyum atanacak mı? Soylu açıkladı…

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacağı yönündeki iddialarla ilgili bugün açıklama yapacağını söylemişti. CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Bakan Soylu belediyelere atanan kayyumlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, "Bir belediye başkanı ülkeyi yönetmek için seçilmez. Belediye başkanı önce kendi işini yapar. Ayrıca İstanbul ve Ankara için kayyum atanması gibi bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Bu değerlendirmeler çarpıtılıyor." dedi.

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağı yönündeki iddialarla ilgili bugün açıklama yapacağını söylemişti. CNN Türk’te Hakan Çelik’in konuğu olan Bakan Soylu belediyelere atanan kayyumlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    Bakan Süleyman Soylu, İstanbul ve Ankara’ya kayyum atanmasının söz konusu olmadığını belirtti.

    İstanbul ve Ankara’ya kayyum tartışmalarıyla “yaygara” koparıldığını öne süren Bakan Soylu, “Sulandırılmaya çalışılan bir durumdur” dedi.

    “İstanbul haziran ayında karar verdi. Bu belediye başkanı seçilme kararıdır” diyen Bakan Soylu, şunları söyledi:

    “Bu karar hem demokratik hem de hukuki bir karardır. Belediye ülke yönetmek için seçilmez. Bir belediye büyük büyük laflar söylemek için seçilmez. Belediyeler önemli işlerdir. Büyük Türkiye politikaları hedefleriniz olabilir hevesli olabilirsiniz, bunlar oabilir. Ama önce işinizi yapacaksınız.

    Biz burada, bu belediyelerin yani Diyarbakır, Mardin ve Van bunların alınmasının törerle irtibatlarından dolayı olduğu, bunların niçin aldındığını ifade ettim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir