• İstanbul’da ateşi olan hastalar metroya binemeyecek

    İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro istasyonlarında termal kamera uygulamasına geçtiklerini açıkladı. Böylelikle ateşi olan hastalar metroya binemeyecek.

  • İBB, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD – 19 salgını nedeniyle alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamında, İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriyor. Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı metro istasyonlarına termal kameralar konulmuştu. Şimdi Aksaray, Şişli, Bağcılar, Ataköy, Taksim, Ünalan ve Zeytinburnu metro istasyonlarına da termal kameralar yerleştiriliyor.

    Termal kamera ile yüksek ateş tespit edilen yolculardan güvenlik görevlileri hemen maske takmalarını rica ediyor. Yolcuya, yüksek ateşle seyahat edemeyeceği belirtilerek, Alo 184 ile iletişim kurması veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi isteniyor.

    İBB, toplu alanlarda maske takılmasının zorunla hale getirilmesini ardından, bu sabah itibarıyla İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarında ilk etapta 100 bin maske dağıtımına da başlamıştı.

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da başlayan yeni uygulamayı Twitter hesabından duyurdu.

    Ekrem İmamoğlu, paylaşımında, ”Metro istasyonlarımızda termal kamera uygulamasına geçtik. Yüksek ateş tespiti yapılan yolcular toplu ulaşım araçlarına alınmıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı’dan sonra kısa sürede diğer istasyonlara da termal kameralar yerleştirilecek” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir