• İSTANBUL’DA ERGUVAN ZAMANI

    İstanbul baharın müjdecisi olan erguvanlarla buluşuyor..

  • İstanbullular, 8-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Etkinlikler kapsamında; Boğaz Turları, söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri eşliğinde erguvanların seyrine doyumsuz bir geziye çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Erguvan Zamanını çeşitli Etkinliklerle yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erguvanı, İstanbullular ile bir kez daha buluşuyor. Baharın müjdecisi olan erguvan ağaçları, mor renkli çiçekleriyle İstanbul Boğazı’nı süslüyor. 8 Mayıs- 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Etkinlikler kapsamında İstanbullular; söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri eşliğinde gerçekleştirilecek olan Boğaz Turlarında erguvanların seyrine doyacaklar.

    Erguvan Boğaz Turları, İstanbulluları seyre doyulmaz bir geziye çıkaracak…

    İstanbul Erguvan Festivali kapsamında düzenlenecek olan Boğaz Turları ile İstanbullular, erguvanların muhteşem güzelliklerini yakından görme fırsatı yakalayacaklar. Turlar, 8-26 Mayıs tarihlerinde her gün, günde 2 kez düzenlenecek. Turlarda söyleşiler, şiir dinletileri ve müzik dinletileri yapılacak. Katılımın ücretsiz olacağı turlarda kontenjan gemi kapasitesi ile sınırlıdır.

    1. Tur
    İskele Adı Kalkış / Varış
    Eminönü İskelesi 11:00 – 14:00
    Beşiktaş Barbaros İskelesi 11:20 – 13:25
    Üsküdar İskelesi 11:35 -13:40

    2. Tur
    İskele Adı Kalkış / Varış
    Eminönü İskelesi 15:00 – 18:00
    Beşiktaş Barbaros İskelesi 15:20 – 17:25
    Üsküdar İskelesi 15:35 – 17:40

    Erguvan Boğaz Turu, bu iskelelerden hareketle başlayacak, sonrasında aynı iskelelere uğranarak tamamlanacak.
    İstanbul’da 2006 yılından bu yana 69 bin 827 erguvan ağacı dikildi…

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 2006 yılından bu yana toplam 69 bin 827 erguvan ağacı dikti.

    Erguvan Notlar:

    Erguvanlar, baharın müjdecisi olarak bilinir…

    Erguvan, yapraklanmadan evvel Nisan ayı sonunda Mayıs ayının ilk günlerinde sadece birkaç haftalığına baharın gelişinin müjdecisi olarak kabul görmüş olan morumsu pembe tonda çiçekler açar. Erguvan ağacı bahar aylarında İstanbul Boğazı’nı morumsu çiçeklere büründürür. Erguvan moru, Bizans hükümdarlarının kıyafetlerinde kullanılan bir renktir. Doğal yollarla üretilen en zor renk olduğu için, bir zenginlik ve güç belirtisiydi; imparator dışında hiç kimse mor pelerin takamazdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir