• İstanbul’da vaka sayısı 2 günde yüzde 40 arttı

    Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor... Koca, bugün virüs nedeniyle 69 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi. Koca yeni vaka sayısının da 2 bin 786 olduğunu belirtti. Böylece Türkiye'deki toplam vaka sayısı 20 bin 921, toplam ölü sayısı ise 425 oldu.

  • Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 pozitif vaka daha tespit edildi. 20 bin 921 toplam vaka. 69 hastamızı kaybettik.

    Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya’dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkeklerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksel olduğunu söylemek istiyorum.

    EN ÇOK CAN KAYBI İSTANBUL’DA

    Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte yada hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim. 25 ilde can kaybı yok, 56 ilde hayatını kaybeden vakalar var. En yüksek 217 İstanbul, 27 İzmir, 14 Ankara ve Konya takip ediyor.

    İstanbul’da 12 bin 231, İzmir’de 1105, Ankara’da 860, Konya’da 601, Kocaeli’de 500 vaka var. 56 ilde virüs nedeniyle vefat yaşandı.

    BİR KİŞİ 16 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR

    İstanbul’da bir kişinin hastalığı bulaştırdığı kişi sayısı 16.

    Vefat edenlerin illere göre dağılımı:

    25 ilde can kaybımızın olmadığını 56 ilimizde hayatını kaybeden vakalarımızın olduğunu görmüş oluyoruz.

    Vefat eden hastalarımızın yaşlarına baktığımızda 50 yaş üzeri vefat sayısının giderek daha fazla artmış olduğunu özellikle erkek oranının daha yüksek olduğunu görmüş oluyoruz.

    60 yaş üstünün çok kritik olduğu yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 64.4’ünü oluşturuyor. Hayatını kaybeden hastaların da yüzde 80’e yakınını da 60 yaşın üzerinde olduğunu görüyoruz.

    Hastaneye ihtiyaç duymaksızın evde takip edebildiğimiz hastaların oranı ise yüzde 86.7’si 60 yaşın altında. Genç de olsa KOAH hastasıysa aynı oranda yaşlı gibi bir risk oluşturduğunu görüyoruz.

    SOKAK HAREKETLERİ BEKLENEN DÜZEYE İNMEDİ

    Şehirler arası hareketliliği daha fazla kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç var. Başta İstanbul olmak üzere sokak hareketliliği beklenen düzeye inmedi.

    Belirti vermeyen taşıyıcılar olan gençlerimizin de riski daha fazla arttırdığı ortadadır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir