• “En değerli paydaşlar bu şehrin 39 belediye başkanıdır”

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Son aldığım raporda örneğin Büyükçekmece Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp bitirdiği proje icmalinde hemen hemen hiç yok duruyordu. Tabii bu iyi bir şey değil. Biz bu adaleti şehrin her noktasına yaymak istiyoruz. Onun için buradayız” diye konuştu.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul genelinde başlattığı “Ortak Masa” toplantılarını Büyükçekmece Belediyesi’nde sürdürdü. İBB genel sekreter yardımcıları, başkan danışmanları, daire başkanları ve ilgili genel müdürleri ile gerçekleştirilen “Ortak Masa” toplantısına CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Büyükçekmece Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri katıldı.

    https://youtu.be/ApQj5toziEo

    Başkan Akgün sunum yaptı

    Büyükçekmece Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştiren İmamoğlu’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından bir sunum yapıldı. Akgün, ilçede öncelikli olarak hayata geçirilmesi gerek projeler ve ilçenin önemli bir bölümünü ilgilendiren imar planları konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini istedi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından İmamoğlu ve Akgün Celaliye mahallesinde incelemelerde bulundu. Celaliye’de vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, bölgenin imar planlarının bir önce çıkması için çalışmaların başlatılacağını açıkladı.

    “En değerli paydaşlar bu şehrin 39 belediye başkanıdır”

    Büyükçekmece Belediyesi’nde gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi, “Şehrimizin elbette çok çok önemli konuları var. Şehrimizin önemli konularına her temasımızın her doğru adımımızın ülkemize de çok ciddi faydalar vereceğini biliyoruz. Bunun yolu da ortak akıldan ve deneyimden geçer. Bu ortak aklın en değerli paydaşları bu şehrin 39 belediye başkanıdır. Hiçbirisi birbirinden ayrılmaksızın bir arada çalışma kültürüyle iş üretmeyi önemsiyoruz ve bu konuda çok ciddi adımlar attık. İlçelerimizi geziyoruz, brifingler alıyoruz. Bir de tabii bölge çalışma masaları kurduk onlar da bu ay toplantılarına başlıyorlar. Dolayısıyla sürekli iletişim halinde olacağız. İstanbul için seçilmiş herkesin bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Bir arada iş üretme konusunda ısrar edeceğiz. İlçe toplantılarımıza bugün Büyükçekmece’de devam ediyoruz. Hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin en deneyimli belediye başkanlarından birisi olan Hasan Akgün başkanımızı ziyaret ediyoruz. Son aldığım raporda örneğin Büyükçekmece Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp bitirdiği proje icmalinde hemen hemen hiç yok duruyordu. Tabii bu iyi bir şey değil. Biz bu adaleti şehrin her noktasına yaymak istiyoruz. Onun için buradayız.”

    Çeyrek asırdır bir ilk yaşandı!

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ekrem İmamoğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Zor bir 2019’u geride bıraktık. Zor ama öncelikle Türk siyasi tarihine yerel demokrasi açısından baktığımız zaman ders alınacak bir 2019’u geride bıraktık. 2020 yılında çok yoğun ve ara vermeksizin çalışmak zorundayız. Öncelikle İstanbul’un en büyük şansı çok dinamik, insanları seven, entelektüel bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip olmasıdır. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da çok önemli işler yapacağına inancımız tamdır. Allah yolunu açık etsin. Gücümüz, imkanlarımız neyse sonuna kadar yanında, arkasında olmaya bütün zamanlar içerisinde devam edeceğiz. Ekrem başkanım bilir sizler de bilin; çeyrek asırdan sonra bu belediyeye bir Büyükşehir Belediye Başkanı derdiniz ve sorununuz nedir diye soruyor. Bu sadece bizim değil İstanbul’da iktidar partisinin dışında birçok belediye olmuştur o belediyeler de dahil olmak üzere ilk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı kapı kapı gezerek 39 ilçe belediye başkanını tek tek en güçlü ekibiyle beraber dinliyor. Bu da yerel demokrasi tarihi açısından da İstanbul kayıtlarına düşen önemli bir nottur. 2020’nin ilk çalışma gününde sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımla birlikte çalışmaya Büyükçekmece’de başlamış olmaktan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bu bize şans, uğur getirecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir