• İstanbullu laf söz dinlemiyor… Büyükçekmece sahili hafta sonu doldu taştı

    İstanbul’da güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar,  yapılan tüm uyarılarına rağmen virüse aldırış etmeden Büyükçekmece sahillerine akın ettiler.

  • Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların “mecbur kalmadıkça evden çıkmayın” uyarılarını dinlemeyen 7’den 70’e binlerce vatandaş Büyükçekmece sahili ve parklarına akın etti.

    Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı, vatandaşların mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkmamaları için ‘Evde Kal’ çağrısıyla uyarmıştı. İstanbul’un en çok rağbet gören sahillerinden biri olan Büyükçekmece kordonboyu, koronavirüs tehdidine rağmen bu hafta sonunda da onbinlerce kişinin tercihi oldu. Özellikle risk grubunda bulunan yaşlıların sokağa çıktığı ve parklarda oturduğu görüldü. Büyükçekmece Belediyesi’nce sürekli yapılan anonsları ve zabıta ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar günün ilerleyen saatlerine kadar sahilde aileleri ile birlikte zaman geçirdi.

    Koronavirüsten korunma kılavuzu dağıtıldı

    Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyarırken bir yandan da “Koronavirüsten Korunma Kılavuzu” dağıttı. Büyükçekmece’nin bazı mahallelerinde ise halkın yoğun olarak zaman geçirdiği meydanlardaki banklar belediye ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir