• İşte Soylu’nun istifa kararından önce Erdoğan’la yaptığı görüşmede geçen diyalog

    "Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmiş."

  • Süleyman Soylu’nun 2 saat süren istifası Saray’dan gelen açıklam ile kadük kaldı. İstifası kabul edilmeyen Soylu’nun bu kararı Erdoğan’la görüşmeden alıp almadığı ise merak ediliyor.

    Hürriyet’in AKP’ye yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında istifa kararının Erdoğan’la görüştükten sonra alındığı iddia etti ve o görüşmede geçtiğini iddia ettiği diyaloğa da köşesinde yer verdi.

    Selvi’ni “Erdoğan ile Soylu arasında istifa konuşması” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

    Süleyman Soylu, istifa açıklamasında, ”sayın cumhurbaşkanım benim bağışlasın…Onurla yürüttüğüm İçişleri bakanlığı görevimden istifa ediyorum” dediği için, bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek mi alıp almadığı tartışma konusu olmuştu.

    Süleyman Soylu gibi, tecrübeli bir siyasetçinin kendisini bu göreve getiren ve her defasında arkasında duran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vermeden böyle bir kararı açıklamasını beklemiyordum. Erdoğan’ın kamuoyuna yapılan açıklamadan istifa kararını öğrenmesine ihtimal vermiyordum. O nedenle işin perde arkasını öğrenebilmek için Süleyman Soylu ile zaman zaman görüştüğüm telefon numaralardan kendisine ulaşmaya çalıştım. Ancak Soylu telefonlarını kapatmıştı. Yakın çevresine ulaştığımda ise, “Cep telefonlarını kapattı. Başka bir numara yanında” yanıtını aldım. Soylu’nun açıklaması kamuoyuna ulaştığı anda o eşi Hamdiye hanımla Ankara’dan, İstanbul’a doğru yola çıkmıştı bile.

    İSTİFADAN ÖNCE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

    Peki Süleyman Soylu, istifa kararını açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü mü? Edindiğim bilgiye göre görüşmüş. Hem de kapsamlı bir görüşme gerçekleşmiş.Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmiş. Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili yaşanan kargaşadan dolayı tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiş. Bedel ödeme adına istifa etmek istediğini ifade etmiş.

    ERDOĞAN İLE SOYLU ARASINDAKİ DİYALOG

    Erdoğan ile Soylu arasında şu diyalog gerçekleşmiş.

    Erdoğan – Gerek yok.

    Soylu – Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum

    Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden,”Hakkınızı helal edin” demiş.

    Yazının tamamı için

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir