• İSTİKLAL VE BAĞIMSIZLIK

    Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “İstiklal Marşı’mızın Kabulü’nün 96.Yıl Dönümü” programı  Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • Gençlerin her zaman bayrağına sahip çıktığını ifade Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya; “Siz gençler, düşmana müsaade etmeyecek, bayrağına sahip çıkacaksınız. O ruhu taşıyan siz yiğitler sayesinde bu ülke asla zarar görmeyecektir. Dik duracaksınız ve yıkılmayacaksınız. Sizlerinde sayesinde bir daha Rabbim bu ülkeye İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.

    “EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİR TANESİ İSTİKLAL VE BAĞIMSIZLIKTIR’’

     Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kaplan ise “Bir ulus için en önemli değerlerden bir tanesi istiklal ve bağımsızlıktır. Bizim de ülkemizin bulunduğu konumdan dolayı biz bu mücadeleyi tarih boyunca verdik ve vermeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz’a kadar İstiklal Marşı’nın değerini kıymetini biliyorduk. Ama 15 Temmuz’dan sonra İstiklal Marşı’nın her bir mısrasını bire bir yaşadık. Bunu da yaşayınca bizim için çok daha farklı bir anlam ifade etti. Rabbim bize tekrar 15 Temmuzları yaşatmasın. Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyorum’’ dedi. 

     “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

     Vatan ve bayrak sevgisinin her zaman içimizde olması gerektiğine vurgu yapan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Tekbaş, “Mehmet Akif’e o şiiri yazdıran ruh, hepimizin içerisinde bugün yaşamaktadır. O ruh yeri geldiğinde ortaya çıkmakta. Bunun örneğini 15 Temmuz gecesi hepimiz yaşadık. Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duası her zaman hepinizin duasında olsun’’ dedi. Programda, Aleyna Nida Başaran’ın İstiklal Marşı’nı okuması büyük alkış alırken, ‘İstiklalin Kaderini Değiştirenler’ tiyatro gösterisi de duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca okul öğretmenleri tarafından türküler de seslendirildi.
    Mustafa Eravutmuş Ortaokulu’nun düzenlediği Mehmet Akif Ersoy resim yarışmasında dereye giren öğrencilere hediyelerini ise protokol üyeleri takdim etti.Yarışmaya katılan öğrencilerin eserleri ise sergilendi.
    Dereceye Giren Öğrenciler ise şöyle oldu;
    1-BEHİYE PARS ORTAOKULU – YASEMİN ASAN
    2-HALİDE EDİP ADIVAR ORTAOKULU – RUKİYE ŞEVVAL DÜZGÖREN
    3-MUSTAFA EROĞLU ORTAOKULU – RÜMEYSA ŞAHİNBAŞ 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir