• KAN VER HAYAT KURTAR!

    Çatalca Belediyesi Kan Grubu Veri Bankası, acil veya sürekli kan ihtiyacı olan kişiler ile kan vermeye gönüllü vatandaşlar arasındaki organizasyonu sağlayarak onlara destek oluyor. Sizler de oluşturulan kan bankası listesine katılarak birçok insanın hayatını kurtarabilirsiniz.

  • Acil kana ihtiyaç duyan vatandaşlar Çatalca Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuruyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü veri bankasında bulunan listelerden, aranan kan grubuna ait kişinin yaşadığı bölgede bulunan aynı kan grubuna dâhil insanlarla irtibat kuruluyor. Kan vermeye gönüllü kişiler ile organize sağlanarak hastane ortamında kan vermesi sağlanıyor.

    İhtiyacı olanla, gönüllü vatandaşı buluşturuyoruz

    Önce insan felsefesiyle hareket eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İsteyen herkesin Kan Grubu Veri Bankası listesine katılarak, hayat kurtarabileceğine dikkat çekti. Başkan Cem Kara yaptığı açıklamada bu uygulamayla en çok ihtiyaç duyulduğu anda çaresizlik ve panik yaşanmasının engellendiğini belirterek,  ‘Kan Grubu Veri Bankası’nı kana ihtiyacı olan vatandaşımızla kan vermeye gönüllü olan vatandaşımızı buluşturma amacıyla 2010 yılında hayata geçirdik.  Bu kapsamda yıllardır devam eden çalışmalarımızla kan grupları belediyemiz tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar kana ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmekte, kan vermek isteyen vatandaşımız kana ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir” dedi.

    Gönüllü vatandaşlarımızı bekliyoruz

    Her insanın kendisi ya da bir yakını için mutlaka kana ihtiyacı olacağını belirten Başkan Cem Kara, Çatalcalıların Kan Grubu Veri Bankasına destek olmalarını beklediğini belirterek, “Kan Grubu Veri Bankası listesine dâhil olmak isteyen gönüllü vatandaşlarımızın kan grubunu ve iletişim bilgilerini belediyemiz Kan Grubu Veri Bankasına kaydediyoruz. Kan ihtiyacı belediyemize bildirildiğinde kendilerine kana ihtiyacı olan vatandaşımızın bilgileri, bulunduğu hastane gibi bilgileri içeren bir SMS gönderiliyor. SMS gönderildiğinde eğer kan verilecek hastaneye ulaşma konusunda sıkıntı yaşanırsa, belediyemiz 444 61 02 numaralı çağrı merkezimiz arandığı takdirde ulaşım konusunda da vatandaşlarımıza yardımcı oluyor, aracımızla bulunduğunu yerden alınarak kan verilecek hastaneye götürüyor ve işlem sonrasında talep edilen adrese geri bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

    Yapılamayan tek ilaç kan

    Kan Grubu Veri Bankası’na Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirsiniz. Kanın yapılamayan tek ilaç olduğunun altını çizen yetkililer her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine konabilecek bir yedeğinin olmaması nedeniyle yaşam kurtaran kan ve ürünlerine bir gün siz de gereksinim duyabilirsiniz.  Sizlerde Kan Grubu Veri Bankasına kayıt olarak çevrenizdeki insanlara yardımcı olabilirsiniz. Tüm vatandaşlarımızı kan gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir