• Kızılay İzmir’in yaralarını sarmaya devam ediyor

    İzmir’in Seferihisar ilçesine 17,26 km uzaklıkta ve yerin 16,54 km derininde 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm ekipleriyle bölgeye intikal eden Türk Kızılay, depremin ilk dakikalarından itibaren devletin ilgili birimleri ile koordineli şekilde hareket ederek yıkımın sebep olduğu mağduriyeti en aza indirmeye çalışıyor

  • Türk Kızılay, İzmir’de yıkıma sebep olan depremin ardından tüm imkânlarını afetzedelerin hizmetine sunarak aralıksız çalışmaya devam ediyor. Afet uzmanları, gönüllüleri ve şubeleriyle birlikte depremzedelere destek olan Kızılay, vatandaşlara ve bölgede çalışma yürüten ekiplere yardım malzemeleri, maske ve hijyen malzemeleri, sıcak yemek, barınma malzemeleri ve psiko sosyal destek sağlıyor.

    Depremin ilk gününden bu yana yoğun gayret gösteren gönüllülerle bir araya gelen Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “152 yıllık merhamet çınarı Kızılay olarak, bu afetten etkilenmiş İzmir’deki son kardeşimiz başını güvenle evine sokana kadar, ihtiyacı giderilene kadar milletimizin uzattığı ele köprü olmaya devam edeceğiz. 152 yıldır her dalı yemyeşil olan bu merhamet çınarı, siz gönüllülerimiz sayesinde dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında kök salıyor, yapraklarıyla insanlara gölgelik yapıyor, sığınılacak bir mercii oluyor” dedi.

    3 öğün sıcak yemek ve ikramlık hizmeti

    Türk Kızılay, depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan 6 ikram aracı ve 5 mobil mutfak/aşevi ile hem depremzedelere hem de vatandaşlara yardım ulaştırmak için yoğun çaba sarf eden ekiplere günde 3 öğün sıcak yemek imkânı sunuyor. Şu ana kadar 500 bini aşkın öğün sıcak yemeği depremzedelerin ve personellerin hizmetine sunan Türk Kızılay, 207 bin 495 adet paketli gıda, 162 bin 234 adet sıcak/soğuk içecek, 177 bin 839 adet su ve çeşitli atıştırmalıkları da depremzedelere ulaştırıyor. Kızılay, vatandaşlar evlerine girene ve afetin etkileri İzmir’den silinene kadar sıcak yemek ve ikramlık hizmetini sürdürecek.

    COVID-19 tehdidine karşı hijyen desteği

    Kızılay bir taraftan 6.6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle evleri yıkılan veya ağır hasar gördüğü için çadır kentlerde ve yurtlarda konaklayan afetzedelere yardım ulaştırırken diğer taraftan tüm dünyanın mücadele ettiği COVID-19 pandemi riskini de göz ardı etmiyor. Afete müdahale kapsamında 750 Kızılay gönüllüsüyle bir araya gelerek İzmir’de 140 noktada 10 bin adet hijyen seti dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “COVID-19 pandemisi aramızda hala bir tehdit olarak dolaşmaya devam ediyor. Özellikle afetin oluşturmuş olduğu atmosferde zaman zaman salgınla ilgili tedbirler unutulabiliyor. Bugün hep beraber İzmir’deki vatandaşlara pandemi riskinin devam ettiğini hatırlatacağız. Acımıza acı katılmaması, sırtımızdaki yüklerin artmaması için Sağlık Bakanlığı’mızın tavsiye etmiş olduğu tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini anlatacağız. Maskeye, sosyal mesafeye, temizliğe, hijyen kurallarına riayet etmek için vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunacağız. Tehlikenin geçmediğini hatırlatacağız” dedi.

    Depremin meydana geldiği 30 Ekim Cuma gününden itibaren vatandaşlara 144 bin 460 adet maske ve 10 bin 482 adet dezenfektan, kolonya ve el sabunu dağıtan Kızılay ekipleri, ziyaret ettikleri ailelere hijyen malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor. Hijyen malzemelerinin yanı sıra kişisel bakım ürünlerini de ihmal etmeyen Kızılay, ihtiyacı olanlara 8 bin 992 adet kişisel bakım ürünü dağıttı.

    Psikososyal destek çalışmaları ile depremin yaraları sarılıyor

    Afetzedelerin içinde bulundukları durumdan en az hasarla kurtulabilmeleri için psiko sosyal destek hizmeti de başlatıldı. Şu ana kadar toplam bin 398 depremzedeye ulaşan Türk Kızılay, bölgede gece gündüz demeden hizmet veren Psikososyal Destek Uzmanları ile vatandaşların kaygı düzeylerinin düşürülmesini hedefleyerek afet alanında, çadır kentlerde ziyaretler gerçekleştiriyor ve görüşülen afetzedelere psikolojik ilk yardım uyguluyor.

    Depremzedelere barınma desteği

    Bölgedeki kan ihtiyacını karşılayarak olası kan ihtiyacına yönelik de yeterli kan stokunu hazır bekleten Türk Kızılay, yürüttüğü yardım faaliyetlerinin yanı sıra barınma konusunda da destek veriyor. Kızılay bölgeye ulaşan toplam 815 personel, 92 şube görevlisi ve 3 bin 684 gönüllüsüyle evlerine giremeyen vatandaşlar için çadır, battaniye, yatak ve ısıtıcı gibi barınma malzemeleri sağlayarak hizmetine devam ediyor. KYK yurtlarında konaklayanlar için de günde 3 öğün beslenme ve hijyen desteği veren Kızılay, depremin izleri silinene kadar bölgede faaliyetlerine devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir