• Kök hücre ve kan bağışı kampanyasına büyük ilgi

    Örnek bir iş birliğine imza atan Beylikdüzü Belediyesi ve Türk Kızılayı, kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledi. Beylikdüzü Meydanı ve Beylik Pazar Alanı’nda, üç gün süren kampanyaya vatandaşlar, duyarlılıkla yaklaşıp büyük ilgi gösterdi.  Kan ve kök hücre bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür eden Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer “Kan ve kök hücre bağışı hayat kurtarır. Bağışçılarımız sayesinde, birçok kişi sağlığına kavuşacak.” dedi.

  • Beylikdüzü Belediyesi, Türk Kızılayı iş birliğiyle kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledi. ‘Beylikdüzü’nün Kökünde İyilik Var’ sloganıyla düzenlenen kampanya, Beylikdüzü Meydanı ve Beylik Pazar Alanı’nda, üç gün boyunca devam etti. Kendisi de kampanya katılarak kan bağışında bulunan Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, kan ve kök hücre bağışında bulunan vatandaşlara hassasiyetleri ve duyarlılıkları için teşekkür etti.

    1 Ünite Kan 3 Can 

    Sağlık durumu uygun olan her vatandaşın kan bağışında bulunmasının önemini “Bir ünite kan vererek üç kişiye hayat olabilirsiniz.” sözleriyle dile getiren Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer “Konuya hassasiyet ve büyük ilgi göstererek kök hücre ve kan bağışı kampanyamıza destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Karşılık beklemeksizin kan bağışında bulunan vatandaşlarımız, verdikleri kanla sağlığına kavuşmak için bekleyen hastalara umut oldular.” dedi. Kanın tek kaynağı insan olan ve başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik bir madde olduğunu söyleyen ve ancak düzenli, gönüllü bağışçılar aracılığıyla sağlanabildiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer “Günlük yaşantıya herhangi bir zararı olmayan kan bağışı, vücuttaki kalp krizi ihtimalini azalttığı gibi baş ağrısı, stress, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor.” şeklinde konuştu.

    Kan ve Kök Hücre Bağışçısı Olmanın Kriterleri

    Kök hücre ve kan bağışında bulunmanın sevgi ve dayanışmanın da bir göstergesi olduğunun altını çizen Müdür Mehmet Esmer “Ağırlığı 50 kg’ın üzerinde, 18-65 yaşları arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. 18-50 yaş aralığında, 50 kg’ın üzerinde olan ve herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan her sağlıklı birey de kök hücre bağışçısı olabilir.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir