• KRİZ SONRASI BİR İLK

    23. Dünya Enerji Kongresi'ne katılmak üzere İstanbul'a gelen Rusya Devlet Başkanı Putin'i, Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Canikli ile İstanbul Valisi Şahin karşıladı.

  • UÇAK KRİZİNDEN SONRA BİR İLK
    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus uçağının düşürülmesinden sonra il kez, 23. Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak üzere özel uçakla İstanbul’a geldi.

    BERAT ALBAYRAK KONUŞTU
    Ulaştırma Bakanı Berat Albayrak 23. Dünya Enerji Kongresi’nde konuştu:

    Türkiye, ulusal menfaatleri çerçevesinde kazan kazan ilkesine balı bölgesindeki istikrara katkı sağlayan her projenin doğal müttefikidir. Sorumluluktan asla geri durmayacağız. Enerjyi bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz. Bunun sadece Türkiye’ye değil bütün bölgeye katkı sağlayacağına inanıyoruz.

    BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR
    Birazdan konuk devlet başkanları ve sayın Cumhurbaşkanımız enerjiyle ilgili küresel bağlamda değerlendirme yapacak. 65 oturumda kapsamlı bir görüş alışverişi yapılacak. Özetle kongreye atfedilen enerji olimpiyatları tanımının hakkını hak edeceğine inanıyorum. Daha güçlü, daha hızlı, daha yüksekeğe. Ama enerji fiyatlarında istikrarı sağlayalım.
    2040 yılına kadar bütçelerin önemli bir bölümünün fosil yakıtlar oluşturacağı ortada. Nükleer nerjiye olan ihtiyacın devam ettiği de ortada. Fukuşima’daki facia bazı tartışmaları yeniden gündeme getirse de yaygın kanı bu yöndeki yatırımların arttırılması yönünde. Dünya enerji haritası değişimekte. Tüm bu dönüşümün etraflıca ele alınabilmesine imkan vermesi bakımından 23. Dünya Enerji Kongresi’nin zamanlamasının da son derece yerinde olduğunu ifade etmek isterim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir