• KÜÇÜKÇEKMECE’DE 100. YILA ÇOŞKULU KUTLAMA

    Küçükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılını, gençlik yürüyüşü ve muhteşem bir konserle kutladı. Küçükçekmeceliler 19 Mayıs'ın 100. yıl coşkusunu Pinhani grubunun şarkılarıyla yaşadı.

  • Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen konsere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi başta olmak üzere, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Pinhani grubu 19 Mayıs’ a özel repertuarı ile en sevilen eserlerini gençler için seslendirdi.

    “100 YIL ÖNCE  ATILAN O İLK ADIM BİZE HALA GÜÇ VE İLHAM VERİYOR”

    İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından programda söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ” Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyetine giden yolda attığı ilk adımın 100. yılı. 100 yıl önce atılan ve bir ulusun tarihte var olma mücadelesini başlatan bu ilk adım,  halen hepimizin hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için güç ve ilham vermeye devam ediyor. Bizim, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan tüm kahramanlarımıza duyduğumuz minnet ebedidir. Atatürk bugünü gençliğe armağan ederek, gençlere duyduğu sonsuz güveni ifade etmiştir. Biz de gençlere güveniyor; geleceğimiz için gençlerimizin Cumhuriyet değerlerine, demokrasimize sahip çıkan, sorgulayan, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak yetişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onların önlerini açmak, ülkemizin eğitim kalitesini artırmak hepimizin asli görevidir” dedi.

    ŞENLİK TADINDA 19 MAYIS

    Programda Ruhan Aras yönetimindeki gençlerin İstiklâl Marşı’nı işaret diliyle okunması katılımcılardan büyük alkış aldı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunlarının gösterisi ise herkesin beğenisini kazandı. Öte yandan Küçükçekmece’ de 19 Mayıs şenlik tadında kutlandı. Küçükçekmece’ de 19 Mayıs gençlik yürüyüşü düzenlendi. Binler Fevzi Çakmak Meydanı’na yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın milli mücadelede 100 yıl önce attığı ilk adıma dikkat çekti. Sabah saatlerinde ise Küçükçekmece Belediyesi önünde bulunan Atatürk anıtına ilçe protokolü tarafından çelenk sunuldu.

    HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER 

    Mustafa Barut Anadolu lisesinde düzenlenen kutlama programında ise, Küçükçekmeceli gençler hünerlerini sergiledi. Gençler, gençliğe hitabeye cevap, oratoryo, koro, zeybek gösterisi, şiir dinletisi ile izleyenlerden tam not aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir