• Küçükçekmece’de yardımlar aralıksız sürüyor

    Küçükçekmece Belediyesi koronavirüs (Covid-19) salgınının ilçede yayılmaması için Mayıs ayında da tedbir ve yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

  • Koronavirüs önlemleri kapsamında temizlik, dezenfeksiyon, denetim, sosyal destek  alanında önemli çalışmalara imza atan Küçükçekmece Belediyesi, 1-10 Mayıs tarihleri arasında 223 kamu alanı, 967 sokak ve caddede dezenfeksiyon çalışması yaptı. 11 Mayıs itibarıyla işbaşı yapan ilçedeki 203 berber, kuaför ve güzellik merkezinde de dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildi.

    Belediyeye 444 4 360 numaralı hattan ulaşan 27 bin 842 vatandaşın da çağrısını yanıtlayan ekipler, taleplerine göre vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verdi. Kentte eşitlik ilkesinden hareketle sosyal hizmetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 13 bin 688 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yaparken, 9 bin 528 gıda kolisini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Metrobüs ve Marmaray durakları ile merkezi noktalarda 5 bin kişiye iftariyelik dağıtımı gerçekleştirildi.

    Denetimler sürüyor

    Sokak canlıları için görev başında olan Veteriner İşleri ekipleri de 265 kg kedi ve köpek mamasının dağıtımını yaptı. Virüs salgınına karşı vatandaşları korumak için alınan tedbirler kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekipleri de pazar yerlerinde ve marketlerde vatandaşların sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları noktasında uyarılarda bulunarak denetim yapıyor.

    Küçükçekmece  Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlem ve tedbirleri düzenli periyotlar ile sürdürecek. 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne 444 4 360 numaralı telefondan ulaşabilir.

    1-10 Mayıs tarihleri arasında yapılan çalışmalar;

    *223 kamuya ait yer,

    *203 kuaför, berber, güzellik merkezi,

    *967 sokak ve cadde dezenfekte edilmiştir.

    *265 kg mama dağıtımı,

    *5000 iftariyelik,

    *9528 gıda kolisi,

    *13688 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yapılmıştır.

    *27842 çağrı karşılanmıştır.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir