• Küçükçekmece’ye iki yılda 15 kreş geliyor

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin açılışı,  Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

  • “Yuvamız İstanbul” programı çerçevesinde açılması planlanan bakımevlerinden ilki olan ‘Halkalı Merkez Mahallesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’nin açılışına İmamoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    “İSTANBUL’UN TAMAMINA YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

    Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu, katılımcılara, “ Attığımız bu kreş adımını İstanbul’un tamamına yaygınlaştıracağız. İlçe belediye başkanları ile müşterek ya da İBB olarak. Bizim istediğimiz, çocuklarımızın iyi eğitim alarak, hayata hazırlanması. Annelerin ve kadınların üretim hayatına dahil olmaları. Çocuklarımızın akıldan ve bilimden ayrılmamasını sağlayacağız. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların akıllı, bilim yolunda, kültürü sanatı hayatına katmış, milli değerlerine bağlı nesiller olmalarını sağlayacağız. Böyle olduğunda bu millet çok büyük bir millet olur, başka bir şeye ihtiyacımız yok. 17 yıldır iktidar partisiyle birlikte Büyükşehir’i yöneten akıl, bu işi düşünemedi.  Biz geldik, onlara kreş demeyi öğrettik. Dar gelirli aileler ile bizim işimiz.  Çalışmak zorunda olan yalnız anneler var. Belediyelerin en büyük avantajı kamu hizmeti yapıyor, kira vermiyor. Bizim bütün projelerimiz fedakârlık istiyor. Küçükçekmece Belediye Başkanımız bu işi önceliğini aldı. Kendisine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın, Dünya dillerini ve işaret dilini öğrenecekleri bir yer olacak burası. Ben herkesin sevgisini ve saygısını kazanmak isterim.  Allah nefretten korusun. Hep beraber umut olacağız. İnşallah, 24 Haziran sabahı kol kola çalışmaya başlayacağız. En yüksek oy oranını Küçükçekmece’den istiyorum” sözleriyle seslendi.

    “İKİ YILDA 15 KREŞ HEDEFLİYORUZ”

    “Yuvamız İstanbul” programı çerçevesinde açılması planlanan bakımevlerinden ilkini Küçükçekmece’de hayata geçirdikleri için mutluluk duyduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 5 yılda 150 kreş açacağının sözünü vermişti. Biz de ilk iki yılda 15 kreş açacağımızın sözünü vermiştik. Hemen ikinci ayımızda bu kreşlerden ilkini hizmetinize sunuyoruz. Bundan sonra birer ay arayla kreşlerimizi hizmetinize açacağız. Bütün bunları Ekrem İmamoğlu başkanımızla birlikte planlıyoruz. 23 Haziran seçimlerinde İmamoğlu’nun seçilmesine Türkiye’nin ihtiyacı var. İstanbul’un ihtiyacı var. Bu anlamda desteklerinizi esirgemeyeceğinize inancımız tam. Tüm Küçükçekmecelilere teşekkür ederim” diye konuştu.

    3-6 YAŞ ARASI, 100 ÇOCUĞA KAPILARINI ARALAYACAK

    Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi, 800m2 kapalı, 300 m2 açık oyun alanına sahip, 4 derslikten oluşuyor. 3-6 yaş arası çocuklara kapılarını aralayacak kurum, 100 kişilik kapasitesiyle hizmet verecek. Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi yeni eğitim –öğretim döneminde eğitime başlayacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir