• Küçükçekmece’ye yeşil orman koridoru

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Millet Kütüphanesi, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım tarafından açıldı. Vatandaşlara seslenen Yıldırım, "Küçükçekmece'ye Yeşil Orman Koridoru yapacağız" dedi

  • Halkalı Çamlık’ ta bulunan Küçükçekmece Millet Kütüphanesi’nin açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şamil Ayrım, Sare Aydın Yılmaz, Alev Dedegil, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, MHP İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, AK Parti eski dönem milletvekilleri, Başkan Yardımcıları, ilçenin ileri gelenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    KÜÇÜKÇEKMECE’YE YEŞİL KORİDOR PROJESİ

    Programda söz alan Binali Yıldırım, “Gençler biz sizinle gurur duyuyoruz, siz bizim bütünümüz, yarınımız, aydınlık geleceğimizsiniz. Kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Bilgi çağındayız. İnternet var, sosyal medya var. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Bunlar kalkınan, büyüyen, çağdaş Türkiye’nin sahip olması gereken şeyler. Alın teri, üretmek çok önemli. Şimdi bir o kadar önemli akıl teri var. Bu bilgi demek. Bilgiye sahip olmak demek, ileri gitmek demek. Bir adım ileri geçmek demek. Bu nedenle şehir, ilçe kütüphanelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kütüphanenin kendine has özellikleri var. Tamamen ahşaptan, Çamlık bölgesinin yapısına uygun yapılmış. Belediye başkanının kendi imkanlarıyla yaptığı bir yer. Eline sağlık iyi ki yaptın. Buradaki gençlerimiz bilgiye erişecekler. 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Küçükcekmece’ye bir de Millet Bahçesi yapılacak. Bunun haricinde bir de Yeşil Koridor Projemiz var. 3 tane yeşil koridorla Küçükçekmece’nin sahillerini Kuzey ormanlarıyla bağlayacağız. Böylece buralar nefes alacak. 31 Mart’ta Temel Karadeniz diyecek miyiz? Beni de unutmayın tabiki” diyerek yüzleri güldürdü. Kurdela kesiminden sonra Millet Kütüphanesini de gezen Binali Yıldırım, kütüphanede ders yapan gençlerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

    “MİLLET BAHÇESi DE HAZİRAN AYINDA AÇILACAK”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Küçükcekmece’ye ne yapıldıysa vatandaşlarımız AK Parti zamanında bunları yaşadı. Bilgi Evleri, Diş Hastanesi, Gümrük yolu hepsi AK Parti zamanında yapıldı. Şimdi ise Sosyal Tesisler ile Millet Kütüphanemiz ile Küçükçekmece’yi zenginleştiriyoruz. Çamlık’tan mezarlığa kadar Millet Bahçemiz de yapılıyor. İnşallah Haziran ayından itibaren kullanmaya başlayacağız. Binali Ýıldırım ile inşallah Küçükçekmece’ye metro çok daha erken gelecek ” diye konuştu.

    HAFTANIN 6 GÜNÜ 15 SAAT AÇIK

    Küçükçekmece Belediyesi tarafından tek bir çivi dahi kullanılmadan birbirine geçmeli tahtalardan yapılan Millet Kütüphanesinde 50 bin adet kitap bulunacak. 150 kişinin aynı anda kullanabileceği kütüphane, haftanın 6 günü (Pazartesi hariç) 08.00-23.00 saatleri arasında açık olacak. Kütüphanede yer alan cafeterya ise vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir