• KURBANLAR BAYRAMA HAZIR

    Beylikdüzü Belediyesi’nin Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri bu yıl da Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda kuruldu.

  • 24 bin m2’den oluşan alan içerisine büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar giriş yapmaya başladı. Ayrıca Kurban Bayramı’nı kapsayan 4 gün içerisinde talep eden vatandaşlar uzman kasaplar ve din görevlilerinin eşliğinde randevu alarak kesimlerini yaptırabilecekler.

    Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını hızlıca tamamlayan Beylikdüzü Belediyesi, Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’ne büyükbaş ve küçükbaş hayvanları yerleştirmeye başladı. Onlarca çeşitli ilden gelen hayvanlar Beylikdüzü İlçe Tarım Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce muayeneleri yapılıp, evrakları kontrol edilerek alana alınıyor. Vatandaşın kurbanlıklarını güvenle alabilmesi için sıkı denetim ve kontrol sağlanıyor. İlaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemleri de tamamlanan alanda, günde 4 defa tüm dezenfeksiyon uygulamaları yapılacak ve 24 saat boyunca Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 3 adet veteriner hekim görevli olacak.

    Tam Donanımlı Kurbanlık Alan 

    Toplam 24 bin m2’den oluşan satış ve kesim alan 2 bin 500 büyükbaş ile 3 bin 500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip ve alanda her biri 84 m2 olan 150 çadır hizmet verecek. Ayrıca tam donanımlı alanda vatandaşlar, hem kurbanlıklarını seçebilecek, hem de kesim yaptırabilecekler. Günde 550 büyükbaş, bine yakın da küçükbaş hayvan kesiminin yapılabileceği alan içerisinde kasaplar ve din görevlileri de hizmet verecek. Tamamı asfalt olan tesisin lokasyonu, çevre ilçelerden gelecek vatandaşların ulaşımı için de kolaylık sağlıyor. Ayrıca bölge esnafının ve kurbanlığını seçmeye gelen vatandaşların, hijyenik bir şekilde faydalanabileceği tuvalet, duş gibi imkanların yanısıra, ikram ve dinlenme çadırı da kuruldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir