• Kürekçiler kıyasıya yarıştı

    Küçükçekmece Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Mezunlar Federasyonu’nun birlikte düzenlediği kürek yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

  • Küçükçekmece Belediyesi ve Galatasaray Kulübü Kürek Şubesinin desteğiyle Marmara Üniversitesi Mezunları Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği Marmara Games etkinliğinin ilk ayağı Küçükçekmece Gölü’nde gerçekleşti. 10 ayrı dalda 10 gün sürecek  etkinliğe Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’de katıldı.

    Marmara Games 2019 bireysel ve takım sporları yarış organizasyonu etkinlkleri kapsamında Küçükçekmece Gölü’nde düzenlenen kürek yarışlarında, heyecan, çoşku ve mücadele bir arada yaşandı. Göl kenarında, İBB sosyal tesisleri önünden başlayan yarışlar, Galatasaray kürek tesislerinde son buldu. Kürekçiler 750 mt’lik parkurda dereceye girmek için mücade etti. İki ayaklı yarışmada önce “head to head” yarışıyla başladı. Daha sonra dörtlü yarışma gerçekleşti.

    Bu Bir Başlangıç Olsun, Seneye Uluslararası Yarışları Birlikte Yapalım

    Bu organizasyonun Küçükçekmecede yapılmasından duyduğu memnumiyeti ifade eden Küçükçekmece Belediye başkanı Kemal Çebi, ‘’ Küçükçekmece Gölünden, Küçükçekmecelilerin ve sporcuların yeterince istifade edemediğini biliyoruz. Yeterince faydalanamıyoruz. Kürek sporuna gönül vermiş, sporcular, yöneticiler bizlere bu sporla ilgili burada yapılması ile ilgili, hangi öneriyi getirirse getirsin biz buna sıcak bakarız, destek oluruz. Bu bir başlangıç olsun, önümüzdeki yıl bu organizasayonu çok daha geniş tutabilir, belki bir sonraki yıl dahada genişleterek uluslararası yarışlara dönüştürebiliriz. Küçükçekmece Gölün’de, uluslararası yarışlar, festivaller yapmak için her türlü desteği vereceğmi söyleyebilirim. Bu ülkede iki şeyi çok önemsememiz gerekiyor, spor ve eğitim. Bu iki konuda, tasarruf tebirlerini ortadan kaldırmamız ve her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, sporcu kardeşlerimin hepsini tebrik ediyorum’’ dedi.

    Yarışmalara katılan sporculara madalyaları, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Marmara Üniversitesi Mezunları Dernekleri Federasyonu Başkanı Saffet Açıkgöz tarafından verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir